Enguany, en l'Escola d’estiu… 21 dies entre lupes i gavardines!

L'Escola d’estiu, en marxa de dilluns a divendres durant tot el mes de juliol, respira enguany certs aires del món dels detectius: temàtica general triada per AUCA, l'empresa que presta el servei. En total, 21 dies d'activitats per als alumnes d'infantil, primària i de l'Associació de Discapacitats de Puçol (ADIS). Tallers, excursions, cinema, activitats aquàtiques, jocs en la Ludoteca Municipal… I, com a novetat i per a rematar el matí, s'ha posat en marxa el servici del menjador.

Són més de 350 alumnes i, dividits per edat, hi ha prop de 180 d'infantil, que realitzen la majoria de les seues activitats en la Milotxa, i uns 170 de primària, el centre dels quals és el Col·legi Públic Lluis Vives. “A més, una mesura per a facilitar l'adaptació dels xicotets consistix a distribuir-los segons el seu col·legi perquè, d'esta manera, tots es coneixen”, explica Laura Romeu Bosch, Tècnic de Benestar Social que organitza als alumnes d'infantil, primària i d'ADIS. Així, hi ha grups del Col·legi Bisbe Hervás, del Jaume I, Lluis Vives, de la Milotxa i inclús d'altres localitats, sempre que estiguen empadronats a Puçol.

Els xiquets no tenen temps d'avorrir-se”, comenta Laura. Els més menuts poden disfrutar tots els dies de piscines que instal·la l'empresa en el recinte de la Milotxa i canvia l'aigua diàriament i els dimecres, toca jugar a la ludoteca.

Els dos grups entre els que es dividixen els alumnes de primària s'alternen els dies de bany en la Piscina Municipal anant cada dos dies, i els divendres disfruten de sessió de cinema en la Casa de la Cultura (que també hi col·labora). El dia 4 toca taller mediambiental organitzat per AUCA a través d'Ecoembes i, més avant, part dels xiquets assistiran amb un autobús proporcionat per la Dipu a un altre taller mediambiental en la platja de la Pobla de Farnals.

Primària també celebrarà el dia del iaio realitzant activitats amb els majors en la Residència de Puçol, farà excursions a la platja amb bicicleta i, a més, assistirà al parc de Sogorb, Segóbriga Park.

L'últim dia, 29 de juliol, se celebrarà la festa final, en la que hi haurà música, balls, es repartiran gelats i potser hi haurà alguna que una altra sorpresa per als xiquets.

Un nombrós personal facilita la supervisió i garantix la diversió de tots els xiquets de l'escola. En total,23 monitors i dos coordinadores contractats per AUCA, un estudiant en pràctiques amb el Curs de Monitor de Temps Lliure i dos especialistes que s'encarreguen dels xiquets amb necessitats educatives especials. A més, un conveni entre l'Ajuntament i l'IES Puçol ha facilitat l'aplicació de projectes educatius d'estudiants del Cicle d'Educació Infantil.

La novetat d'enguany és el menjador, a càrrec de l'empresa IRCO, que, per 95'50 € (a part dels 40 € que costa l'escola), intenta allargar l'hora d'eixida de l'escola per a facilitar la recollida a aquells pares que ho preferisquen, podent arreplegar als xiquets a les 14.15, a les 14.30 o les 15.00 hores.

Informa: Irene Mollá | Fotos: Sabín

fotos face

635-inauguracion-escola-estiu-3

 

07 Juliol 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres