ADIS viu l’Escola d’Estiu al ritme de “a la zapatilla por detrás, tris, tras”

Els membres d'ADIS, Associació de Discapacitats de Puçol, disfruten cada matí de l'Escolad’Estiu en el Poliesportiu Municipal amb un personal capacitat i específic: monitors de jocs a l'aire lliure, d'activitats aquàtiques, logopedes, massatgistes… Tots treballen coordinats per a adaptar-se a les necessitats físiques i psíquiques dels discapacitats amb el fi últim de fer-los disfrutar al màxim.

El nombre reduït d'alumnes d'ADIS permet que, amb un monitor dedicat a cada un d'ells, estiguen perfectament controlats i atesos, el que transmet als familiars una total confiança. Així, cada matí, el primer és una trobada amb els pares o iaios en el poliesportiu perquè, amb tranquil·litat i d'un en u, els expliquen als monitors com es troba l'alumne i el seu estat d'ànim. “Cal conéixer-los molt bé per a poder donar un tracte específic a cada un d'ells”, comenta Alfredo Carlos Torres, tècnic de Serveis Socials, que treballa cada dia amb els membres d'ADIS.

Després del punt de trobada, comencen les activitats a l'aire lliure en una zona de jardí tranquil·la, agradable i davall l'ombra dels arbres: “A la zapatilla por detrás”, jocs amb pilota, el “mocador”… Després dels jocs, toca esmorzar i, més tard, es banyen tots junts en la piscina, abans que arribe la resta de grups de l'escola, perquè puguen realitzar les seues activitats aquàtiques i relaxar-se en l'aigua. Per a finalitzar el matí, assistixen a una sessió de relaxació, massatge i logopèdia en l'interior del Palau d’esports.

Al principi, els alumnes d'ADIS estaven integrats amb la resta de grups”, explica José Luis García, tècnic en Benestar Social, qui opina que, des de que compten amb el seu propi espai, horari i monitors, “l'atenció és diferent i molt més efectiva, perquè d'esta manera estan molt millor atesos”.

Mar Mazo, regidora de Benestar Social, assegura que la presència d'ADIS en l’Escola d’Estiu dóna tots els anys molt bons resultats: “Continuarem recolzant este tipus d'activitats… Són prioritàries”.

Informa: Irene Mollá | Fotos: Pau Díaz

fotos face634-escola-estiu-adis-3

05 Juliol 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres