En marxa el menjador de vacances per a 30 menors fins que comence el nou curs

El dilluns 27 de juny s'ha iniciat el menjador de vacances en el col·legi públic La Milotxa, destinat a garantir serveis bàsics, com a l'alimentació i la inclusió social, a un total de 30 menors, entre 3 i 18 anys. El projecte està subvencionat per l'Ajuntament de Puçol i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, i estarà obert fins al 6 de setembre per a oferir, a més de l'alimentació, campus esportius, escola d'estiu i, com contraprestació, els familiars dels alumnes acudiran a cursos de busca activa d'ocupació.

El menjador de vacances se celebra per quart estiu consecutiu i és un dels serveis posats en marxa per les institucions públiques per a lluitar contra la pobresa infantil.

El menjador té com a objectiu fonamental garantir una adequada alimentació dels 30 alumnes entre 3 i 18 anys que este estiu formen part del programa, tots ells subvencionats també durant el curs escolar amb el servei de menjador.

A més, per a garantir que no sols disfruten del menjar del migdia, els entreguem unes bosses amb el berenar de cada vesprada i el desdejuni del matí següent, una cosa que farem durant els més de dos mesos que dura el servei”, explica Mar Mazo, la regidora de Benestar Social.

Un termini que comença el 27 de juny i s'estén fins al 6 de setembre, és a dir, tot el període de vacances escolars, per a la qual cosa l'Ajuntament de Puçol no sols es fa càrrec del 35% del cost del menjador durant els mesos de juliol i agost (l'altre 65% va a càrrec de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives), sinó que a més amplia el servei durant l'última setmana de juny i la primera de setembre, assumint el cost complet en eixe període.

Alimentació que va unida també a activitats lúdiques: “L'oferta per a estos trenta menors en situació d'emergència social la completem amb una sèrie d'activitats d'inclusió social, entre les que es troben els campus esportius al juliol i l'escola d'estiu”.

Com contraprestació a estos serveis gratuïts, l'ajuntament ha preparat un curs de busca activa d'ocupació, impartit per l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local en les aules de la Casa de Cultura, curs a què han d'acudir obligatòriament els pares dels alumnes del menjador “per a ampliar les seues possibilitats de trobar ocupació”, finalitza la regidora.

Informa i fotos: Sabín 

fotos face

598-comedor-de-vacaciones-2

27 Juny 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres