Article d'Esquerra Unida del mes de maig: “Sumem per a guanyar”

Este és l'article d'Esquerra Unida de maig, titulat Sumem per a guanyar. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de Comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre li tema que ells trien cada mes.

Davant de la impossibilitat generada per alguns de estirar el govern a la dreta corrupta que empobrix i que retalla llibertats, cal il·lusionar a l'electorat compromés per a fer un canvi de govern que possibilite polítiques alternatives que posen l'accent en la gent, en la qualitat de vida i en la recuperació dels drets civils, socials i laborals.

Per això s'ha arribat a un gran acord que arreplega un programa de mínims: des d'un pla d'emergència social que contemple iniciatives com l'aprovació d'una llei antidesnonaments, augmentar el salari mínim o crear un pla d'ocupació, fins a la reforma de la llei electoral, així com el reconeixement mutu de totes i cada una de les organitzacions que conformen este acord.

Per tot això, fem una crida a la responsabilitat de tots i de totes a fi de possibilitar que este acord, en un futur pròxim, siga la garantia perquè l'electorat recupere la il·lusió per a estirar el govern al PP.

Perquè no cal oblidar que en esta última legislatura del Partit Popular les reformes i els retalls han fet augmentar la pobresa, especialment la femenina, i la desigualtat social. Hem viscut un retrocés en drets laborals i sindicals; en definitiva, un retrocés democràtic on els més perjudicats, com sempre, han sigut els treballadors i les treballadores.S'han creat les condicions laborals, socials i polítiques per a afavorir cada vegada més l'explotació. Les reformes laborals del bipartidisme han disminuït els salaris i relegat els drets laborals, així com la negociació col·lectiva. En el que va de 2016, els salaris s'han reduït un 7%, mentres les grans empreses, especialment les cotitzades en l'IBEX 35, han augmentat els seus beneficis.

Una opinió d'Esquerra Unida.

09 Juny 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres