Article de Compromís del mes de maig: “A la valenciana”

Este és l'article de Compromís de maig, titulat A la valenciana. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de Comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Com tot el món sap, ens hem vist abocats a unes noves eleccions que se celebraran el pròxim 26 de juny. Ciutadanes i ciutadans estem cridats a les urnes per tornar a traçar les línies del nou horitzó polític. Per descomptat, no és ni de bon tros la situació que a Compromís ens agradaria però, davant un panorama postelectoral multicolor nou a España i amb la constatació de la fi del bipartidisme, la cosa es complica.

Encetar qualsevol procés de canvi, com així entenem que reclama la ciutadania, potser no és fàcil, però ni de bon tros és impossible. I és que açò està canviant, encara que alguns partits s’encaboten a mirar cap a un altre costat, tal vegada perquè no saben fer política d’una altra manera, amb diàleg i pluralitat. És per això que cal formar una gran plataforma d’esquerres per tirar del govern d’Espanya el PP. Un partit podrit i ple de corruptes de dalt a baix. Un partit que en un estat democràtic fa temps que hauria d’estar dissolt.

El panorama polític és el que és. Un PP i un PSOE amortitzats pel capital. I el PSOE volent allargar l’angoixa imposant sí o sí un pacte d’esquerres, amb Ciudadanos. Qui ho entén, això? Ningú. C’s assumeix un rol messiànic predicant que ells són la salvació i mostrant una ambigüitat ideològica més que evident. “Yo no soy ni de derechas, ni de izquierdas” solen dir habitualment.  COMPROMÍS, PODEMOS i IU no confluïren en una gran coalició en les eleccions del 20-D. Ara sí que ho farem perquè una gran confluència de les sensibilitats d’esquerres és possible. Com és possible que després del 26 de juny hi haja un canvi de govern a Madrid i, per què no?, ens podem convertir en la primera força política al País Valencià, per això ho farem A LA VALENCIANA, és a dir, amb trellat. Com ho fem dia a dia on governem: amb proximitat, amb transparència i amb vocació de servei públic per a les persones.

Cal anar a votar, només així aconseguirem que el nostre país comence a recuperar l’autoestima, la dignitat com a poble que dia rere dia ens xafa el Govern de Madrid. Hem de dir PROU! Volem el que ens pertoca des de fa més de deu anys. En diners, 12.433 milions d’euros. I només ho aconseguirem si l’Estat espanyol té un govern d’esquerres, inspirat en el model del Govern valencià. Per això cal votar amb trellat, A LA VALENCIANA.

Una opinió de Compromís.

09 Juny 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres