Article d’Ara Puçol del mes de maig: “Del 15-M al 26-J”

Este és l'article d’Ara Puçol de maig, titulat del 15-M Al 26-J. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de Comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Cinc intensos anys han transcorregut des que la gent que estava reunida a la Puerta del Sol va decidir que es quedava allà a passar la nit parlant, discutint, reflexionant sobre com i per què la societat espanyola havia arribat a aquella situació de lamentable deteriorament econòmic i social i, per descomptat, intentant aportar noves iniciatives, projectes i plantejaments que serviren per a millorar la vida de les persones. Foren molts dies i moltes nits, el 15-M havia nascut per oferir veu a les minories, per generar alternatives, per visibilitzar les lluites, per denunciar l'espoli i la corrupció. El principi de la fi del bipartidisme era una realitat i una nova forma d'entendre la política, més oberta, més participativa, més dinàmica i diversa s'obria pas davant l'immobilisme dels atònits partits tradicionals.

Les reivindicacions bàsiques, com pa, sostre, treball, dignitat i una democràcia real i participativa, van estar presents, i continuen estant-ho, en tot el discurs del 15-M i dels qui a posteriori hem traslladat a les institucions l'esperit i els plantejaments d'aquest moviment popular.

Però tot i els milers d'assemblees, els centenars de manifestacions, el sorgiment de nous partits i la seua incipient arribada a les institucions, aquestes reivindicacions bàsiques han quedat molt lluny de convertir-se en una realitat després dels infames quatre anys (llargs) de govern del PP i, si no som capaços de desallotjar del poder els partits de marcat caràcter neoliberal (PP, PSOE, Ciutadans, PNB i Democràcia i Llibertat, antiga CiU), seguirem patint l'espoli dels recursos de l'Estat, continuaran augmentant la pobresa i la desigualtat i acabarem veient com el salvatge Tractat Transatlàntic de Lliure Comerç i Inversió (TTIP) es converteix en una realitat, per no recordar les retrògrades i feixistoides lleis i mesures que ha aprovat el Govern del que s'està mostrant com el partit més corrupte de la història: llei mordassa, reforma del codi penal, reforma laboral, impost al sol...

El 26 de juny tenim la possibilitat de reconduir aquesta situació, la unió dels partits d'esquerra de tot l'Estat és ja una realitat. L'anhel i la il·lusió de tanta gent per veure com la unió es converteix en poder popular és més a prop que mai. Unides, les esquerres, les persones, les forces, les il·lusions... segur que SÍ QUE ES POT.

Estem a la teua disposició en www.ara-podem.com i en www.facebook.com/AraPodem

Una opinió d’Ara Puçol.

08 Juny 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres