Del “regne de la fantasia” a monitors de l'Escola d’estiu

Sis alumnes de 1r d'Educació Infantil de l'institut han guanyat el concurs convocat per l'Ajuntament de Puçol amb un projecte elaborat al llarg d'un mes, titulat El regne de la fantasia, en el que plantegen quatre temes per a desenrotllar al llarg quatre setmanes: cavallers medievals, pirates, llauradors i escola de màgia. El premis per a Carlos Andrés, Fanny Peris, Andrea Ponz, Cristina Miragall, María Cortés i Quique Mollà és un contracte durant el mes de juliol com a monitors de l'escola.

Del regne de la fantasia a la realitat, de la teoria a la pràctica, del projecte explicant què els agradaria fer a monitors de l'escola d’estiu amb l'obligació d'enfrontar-se a un bon grapat d'alumnes durant un mes.

És el canvi que viuran al juliol Carlos Andrés, Fanny Peris, Andrea Ponz, Cristina Miragall, María Cortés i Quique Mollà, els sis jóvens alumnes de cicle formatiu d'Educació Infantil que s'impartix en l'Institut d'Educació Secundària de Puçol.

I tot perquè un dia van decidir presentar-se al concurs d'idees que organitza l'ajuntament per a l'escola d’estiu, un concurs el primer premi del qual és contractar als sis components del grup durant el mes de l'escola, amb l'objectiu de fer realitat en part el seu projecte i, sobretot, de donar-los l'oportunitat a estos futurs professors de passar de la teoria a la pràctica.

Durant un mes ens reuníem cada divendres en la cafeteria, primer a dinar i després a treballar en el projecte”, apunta Fanny. “Això ens va ajudar a coneixer-nos, perquè tots no som de la mateixa classe, després vam començar a debatre la idea entre tots i finalment vam programar els objectius, la metodologia i el calendari”.

El seu projecte, titulat El regne de la fantasia, està pensat per a xiquets de 3 a 5 anys, i els va a permetre en la majoria dels casos enfrontar-se a la seua primera experiència real amb un ampli grup d'alumnes… encara que algun ja sap el que és el treball amb xiquets gràcies al campus d'handbol i un altre ja té experiència en l'animació d'un parc d'oci.

És un repte. Una experiència”, són les frases més repetides.

És l'opinió més generalitzada entre els components del grup. Un desafiament que els ha tingut un mes preparant el projecte i ara els ompli el cap amb les possibilitats dels cavallers, els pirates, els llauradors o la màgia.

Però tot este treball previ no serà res comparat amb el que els espera a l'estiu: de l'1 al 29 de juliol faran realitat les seues fantasies… i de pas descobriran que la realitat en un pati del col·legi, amb un ampli grup de xiquets, no és igual que la fantasia que han ideat en les seues vesprades de cafeteria i treball amb bon rotllo, però limitant-se a la teoria.

Informa i fotos: Sabín 

fotos face

521-grupo-ganador-3

02 Juny 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres