Ball, plats típics, gimnàstica, berenar… qualsevol diria que açò és un fi de curs de la tercera edat

El dimarts 30 es va celebrar en el Sindicat Agrícola el fi de curs dels tallers de la tercera edat impulsats des de l'Àrea de Benestar Social. Fent seu el lema “una imatge val més que mil paraules”, els alumnes van fer demostracions pràctiques d'allò que s'ha aprés al llarg del curs: Pepi i 14 dels seus alumnes de gimnàstica, un llibre de receptes elaborat per Noelia i els 35 alumnes del taller de memòria i, finalment, un ball de María amb alguns dels seus 60 alumnes… una tertúlia que va comptar amb un bis a petició popular, a la que es va sumar l'alcalde Enric Esteve.

Els tallers de la tercera edat estan organitzats per l'Àrea de Benestar Social amb l'objectiu de mantindre en marxa i en forma als veïns de la població que, ara que estan jubilats i tenen temps, volen continuar disfrutant de la vida i d'opcions que en altres èpoques potser no van tindre temps de descobrir.

Este curs, tres han sigut les propostes que s'han portat avant: gimnàstica, taller de la memòria i ball.

Pepi ha sigut la professora de gimnàstica, ha comptat amb 20 animats alumnes i amb els elements mínims (una cadira, un mocador) és capaç de muntar una exhibició per a mantindre's en forma, sempre amb la música com a suport i el bon humor com a ferramenta fonamental. De tot això va donar bona mostra amb les 13 dones i 1 home en l'exhibició realitzada en el Sindicat Agrícola, amb la que va començar la festa de fi de curs.

Fi de curs en què no va poder estar presente Noelia, la professora del taller de la memòria, però sí que va estar presente el seu treball: el llibre Cuina per a recordar, amb una col·lecció de receptes tradicionals que els alumnes han anat recopilant al llarg del curs: sopa bruta, potatge de fesols blancs, guisat de Setmana Santa, carxofes fullades, vora de vedella o la tradicional paella són alguns dels plats que rescaten de l'oblit en esta publicació que promet convertir-se en un clàssic d'ací a uns anys.

Encara que per a clàssics el taller de ball, sens dubte el que més èxit té en els últims anys entre la tercera edat: dos grups ha calgut muntar este curs per a donar cabuda als 60 alumnes que han acudit setmanalment a classe amb María, per a disfrutar dels balls de tota la vida, però també del ball modern i de passes nous. Com mostra del seu aprenentatge, una tertúlia de què van disfrutar 24 alumnes sobre l'escenari i la resta des del públic.

Tant d'impacte va causar la seua actuació que María es va veure obligada per petició del públic a realitzar un bis, a què també es van sumar alguns de què assistien a l'acte de clausura, entre ells l'alcalde Enric Esteve i algun altre infiltrat amb ganes de marxa.

Per a acabar, va haver-hi un berenar, xarrada, rialles, records… i a esperar el pròxim curs, la matrícula del qual s'obri al setembre.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

515-fin-curso-tercera-edad-3

01 Juny 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres