Aposta per la innovació i l'ocupació

Sala Myrtus de Puçol, 18 i 19 de maig, Primer Fòrum de Desenvolupament Territorial organitzat pel Consorci Pactem Nord, la Conselleria d'Economia Sostenible i l'Ajuntament de Puçol. Una trobada dirigida a empresaris, agents de desenvolupament local i als ciutadans interessats en la creació d'ocupació, la innovació i la vertebració del territori.

El primer dia va tindre un caràcter autonòmic, comptant amb la presència del conseller d'Economia Sostenible, Rafael Climent, i del president de l'Associació Valenciana d'Empresaris, Vicente Boluda, qui va parlar dels «pilars del model de desenvolupament de la Comunitat Valenciana».

Entre les dos intervencions, un vídeo elaborat pel Departament de Comunicació, amb declaracions de huit empresaris, radicats en els polígons industrials de Puçol, que han sabut com créixer en temps de crisi.

La jornada es va completar amb les intervencions de Joan Noguera (Universitat de València), Emilio Sampedro (Federació Valenciana d'Empreses Cooperatives de Treball Associat), M. Josep Amigó (Diputació de València) i Rafael García García (Pactem Nord), a més d'un monòleg de l'actor i humorista Eugeni Alemany.

El segon dia es va centrar en les estratègies de desenvolupament local de Puçol i l'àrea metropolitana de València: Enric Esteve hi va exposar l'evolució del comerç en la població en els últims anys, mentre que Josep Vicent Boira (secretari autonòmic de Vertebració del Territori) va apostar per potenciar l'àrea metropolitana com a eix vertebrador de les inversions i aconseguir així el benestar social.

A continuació, cinc experiències de revitalització econòmica en poblacions valencianes, amb la presència de Juan Cascant (Microvinya), Fernando Gastaldo (Factor), José Mª Bou (Xufes Bou), Jesús Coiduras (El Calderer) i Jaime Escribano (Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local).

Com a colofó del Fòrum, una taula redona amb la presència de l'alcalde, Enric Esteve, junt amb Mariano Aguilar (cooperativa Copuzol), José Antonio Navarro (Pactem Nord), Gonzalo Alcácer (Associació de Comerciants i Empresaris de Puçol) i Antonio Tomás Montesinos (Sorma Ibérica).

“Este primer fòrum ens ha servit per a reflexionar, tant a escala autonòmica com comarcal, sobre els futurs reptes que té el nostre poble”, assenyala Enric Esteve, un dels principals impulsors de la trobada. “A més, hem pogut escoltar l'experiència dels empresaris locals que han sigut capaços de superar la crisi econòmica i col·locar les seues empreses en llocs estratègics; per tant, són una referència perquè es conega Puçol en l’àmbit nacional i internacional”.

Informa: Sabín Fotos: Sergio Maestro

fotos face

fotos face

455-forum-2

25 Maig 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres