El 18é mercadet solidari en el col·legi públic La Milotxa se celebra el dimarts 17 de maig

Fa 18 anys va sorgir una idea entre els professors del col·legi d'educació infantil La Milotxa: ensenyar als alumnes una assignatura que no forma part del currículum acadèmic, però que és indispensable per a la seua formació: la solidaritat. El proper dimarts, 17 de maig, al finalitzar les classes matinals, pares i alumnes tornen a oferir productes a un euro, sempre per a ajudar a una causa solidària.

Durant dos mesos, els alumnes de 3, 4 i 5 anys del col·legi La Milotxa han estat dissenyant tot tipus d'objectes útils: des de punts de lectura per a llibres a xicotets joguets, material d'escriptori, jocs… tot elaborat artesanalment, amb ajuda dels professors i, per descomptat, amb el suport dels pares.

L'objectiu és vendre estos treballs en què han participat quasi 300 alumnes i uns 20 professors del col·legi públic en un matí que permet “viure la solidaritat” d'una altra forma: ensenyant que cada euro compta, que tota ajuda és benvinguda. I eixe matí se celebra el dimarts 17 de maig a partir de les 12 del migdia

Intentem que tots els alumnes visquen experiències que els enriquisquen, per això celebrem el Dia de l'Arbre, el Dia del Llibre, els Carnestoltes, les Falles, la Pasqua i també el Mercadet per la Solidaritat, que vam començar fa díhuit anys a celebrar-lo al gener, però en els últims anys l'hem traslladat a maig perquè fa millor temps i vénen més pares a comprar-ho tot a un euro”, explica Pedro Gómez, el director del col·legi.

Potser no siga una gran quantitat de diners, però segur que servirà per a tirar una mà. Del que no hi ha dubte és que amb esta experiència els alumnes, professors i pares del col·legi públic La Milotxa aprenen a mirar el món d'una altra forma i comprenen que hi ha algunes situacions on l'important no és la grandària, sinó el gest.

Una bella forma d'impartir una assignatura que no figura en el currículum: la solidaritat.

Informa: Sabín |Fotos: Sergio Maestro

366-mercadillo-solidario-la-milotxa-3

 

16 Maig 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres