Presentats els llibres que van obtindre els Premis Vila de Puçol

El divendres 29 d’abril es van presentar a la Casa de Cultura les obres que l’octubre passat van ser guardonades en el Certamen Literari Vila de Puçol en les modalitats de narrativa i poesia, Insòlita memòria i Úter, de Vicent Penya i Josep Maria Balbastre, respectivament.

Les dues obres, com ve fent-se des de fa uns anys, han estat publicades per Onada edicions.

El primer en prendre la paraula fou Josep Maria Balbastre, poeta i professor de secundària nascut a Ròtova, que compta amb una interessant trajectòria no sols com a poeta sinó també com a narrador. Balbastre va parlar de la gènesi del seu poemari, Úter, una col·lecció de poemes sobre la vida i la mort, la pèrdua i el renaixement constant de la natura.

Després fou el torn de Vicent Penya, poeta i narrador nascut a Rafelbunyol i autor del recull de relats Insòlita memòria. Vicent Penya és un escriptor amb una llarga i reconeguda trajectòria, amb llibres que li han valgut, entre altres, el Premi Roís de Corella-Ciutat de València en l’edició del 2011.

A Insòlita memòria, el seu autor amb una certa ironia no exempta de dramatisme, situa el lector en un espai amb clares connotacions mediterrànies on, pouant records de la pròpia memòria, oferix uns relats en el límit entre la realitat i el somni.

Va tancar l’acte el regidor de Cultura, Xavier Alcácer, qui va agrair la presència dels autors i del públic assistent.

L’any 2017 serà especial per al premi de poesia que porta el nom del poeta puçolenc Josep Maria Ribelles, ja que en abril es compliran huitanta-cinc anys del seu naixement i en març vint anys de la seua mort.

Informa: Màxim Arnau | Fotos: Sabín

fotos face

380-autoridades-y-ganadores

03 Maig 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres