Premi col·lectiu al col·legi públic Bisbe Hervás per aprendre a viure connectats

Dilluns 18 d'abril, 24 alumnes de 6t de Primària del col·legi públic Bisbe Hervás passaven l'horari de classes en la Ciutat de les Arts i les Ciències, amb visites gratuïtes per a fer més amena l'espera: a la vesprada es realitzava l'entrega de premis de l'onzé concurs de relats sobre consum i ells estaven entre els 8 finalistes. El resultat final: bronze per al seu treball col·lectiu i un xec de 1.000 euros.

Les bases deixaven clar que el mínim per a participar en el Concurs de Contes de Consum, organitzat per Consum,era de 3 persones, però no deia res del màxim. Així que els alumnes de 6t de Primària del Bisbe Hervás van apostar per participar tots junts, amb un relat de creació col·lectiva en què cada un dels 24 va fer la seua aportació.

Si ens presentàvem en xicotets grups i hi havia premi per a algun seria una desil·lusió per als altres. Millor tots junts”, recorda Manuel Dolz, el profe que ha estat en tot moment junt amb ells, coordinant l'activitat. “Com el tema era l'ús de les noves tecnologies, vam treballar sis històries en què a vegades l'ús tenia resultats positius i en altres negatiu. El missatge era clar: no hem de prescindir d'elles, però sí que fer un bon ús”.

El resultat: Aprendre a conviure connectats.

Un relat amb textos i il·lustracions dels alumnes, en el que se'ns narra una història familiar protagonitzada per un xiquet, Byte, i les seues relacions amb els seus pares, Kilobytes, sense oblidar la presència dels iaios, Megabyte i Terabyte.

Al març van presentar el relat. Consum, organitzadora del concurs, els va avisar a principis de març que eren finalistes. El premi, ja d'entrada, era passar un dia tots junts en la Ciutat de l'Arts i les Ciències, amb visites a les distintes atraccions i dinar inclòs. Viatge amb autobús també a càrrec de l'organització.

Tot un èxit tenint en compte que han participat 2.400 relats de quatre comunitats autònomes: Catalunya, castella-la Manxa, Múrcia i València.

Però no seria l'únic èxit.

En un auditori Santiago Grisolía ple, els 24 alumnes van haver de pujar a l'escenari perquè havien rebut el tercer premi i un xec de 1.000 euros pel seu treball.

Va ser la resposta a la seua aposta pel treball en grup.

Ells ja han aprés a conviure connectats i tenen clar que les noves tecnologies estan ací per a utilitzar-les… però cal fer un bon ús d'elles.

I del treball en equip.

Informa: Sabín |Fotos: Col·legi Bisbe Hervás i Sabín

fotos face

341-premio-obispo-hervas-1

19 abril 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres