Noves connexions d'alta velocitat i wifi gratuït en els edificis municipals de Puçol

Aprofitant la instal·lació i posada en ús de la fibra òptica en tota la població per una important operadora nacional, l'Ajuntament de Puçol ha millorat les comunicacions dels edificis municipals passant dels anteriors 10 als actuals 300 Mbps en l'ajuntament, Casa de Cultura, Espai Social La Barraca, Espai Social Martínez Coll i Departament de Comunicació, a més d'instal·lar wi-fi gratuït en l'Espai Jove i l'Espai Voramar en la platja. A causa de la reducció de costos, esta inversió serà amortitzada en dos anys.

La regidora de Noves Tecnologies, Mery Cortell, resumix les actuacions realitzades en dos fases: “primera, demanar tota la informació sobre l'ús d'internet en els distints edificis públics, i segona, dur a terme un pla global que permetera millorar totes les connexions i servicis, tant als treballadors i els ciutadans, amb un projecte que, a més, serà amortitzat en dos anys, al compartir connexions entre distints centres”.

Els avantatges de comunicar els edificis és evident ja que, d'una banda, es compartix la informació entre ells; d'una altra, es facilita als empleats accedir al seu treball des de qualsevol punt (amb el seu usuari i contrasenya), i a més, es compartixen els gastos de comunicacions, és a dir, que amb una eixida a internet  es connecten tots i no cal contractar una línia en cada edifici.

Paral·lelament, també s'ha procedit a millorar les connexions entre els diferents edificis canviant les antenes de connexió, aconseguint passar d'una velocitat màxima de 100 Mbps a 400 Mbps.

La connexió entre les dependències del Poliesportiu, Casa de Cultura, Benestar Social, Policia Local i Ajuntament a través de radioenllaços, ens permet que tots estos edificis compartisquen l'única connexió a Internet existent en l'ajuntament, amb el considerable estalvi de costos. Açò també permet compartir la informació i aplicacions amb tots els treballadors, independentment de l'edifici on estiguen ubicats.

De la mateixa manera, es compartix una altra connexió a internet entre la Biblioteca i l'Espai Jove, millorant la connexió entre els dos edificis i augmentant la velocitat d'accés a internet per a oferir un millor servici als estudiants del municipi.

Finalment, s'ha dotat al Departament de Comunicació, d'una altra connexió de fibra a 300 Mbps. Esta connexió es va a compartir amb el magatzem de la brigada d'obres perquè puguen realitzar les gestions administratives des de les seues dependències, connectant els dos edificis per mitjà de radioenllaços.

De la mateixa manera se'n va a actuar amb l'Espai Voramar en la platja, per a donar-li accés a internet i durant l'estiu oferir wifi gratuït en l'oficina de turisme. D'esta manera, amb una connexió a internet donem servici al Departament de Comunicació, magatzem de la brigada i edifici Espai Voramar.

Amb estes millores entre edificis i amb Internet, assentem les bases per a oferir uns servicis telemàtics de major qualitat als ciutadans i millorar la gestió interna.

En definitiva, multipliquem per 30 la velocitat d'accés Internet, per 4 la velocitat de connexió entre els edificis municipals, connectem tots els edificis per a oferir més eficàcia i qualitat amb menys costos”, finalitza la regidora.“I respecte a l'anàlisi de la rendibilitat de la inversió, si prenem com mitjana el cost d'una línia d'accés a internet d'uns 50€ mensuals (600 euros a l'any) i el cost d'instal·lació d'unes antenes pot costar de mitjana (uns 700 euros), podem veure que al cap de 18 mesos, ja estem estalviant 50 euros mensuals per cada dos edificis.Estos són els beneficis econòmics quantificables, però també tenim els beneficis que comporten compartir la informació, la flexibilitat d'accedir des de qualsevol edifici o la major velocitat per a accedir a eixa informació”.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

01 abril 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres