Article de Ciudadanos del mes de març: “Las viejas del visillo”

Este és l'article de Ciudadanos de març, titulat Las viejas del visillo. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de Comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Des que va començar la legislatura venim observant en el nostre alcalde i per extensió en el seu grup, el partit de Compromís, una actitud “Marujil”. L'últim capítol d'este anacronisme ha sigut dedicar-li al nostre regidor, Sr.  Rubén Vaquero, l'article del periòdic en exclusiva, titulat Ciudadano Kane. 

El primer és agrair-li la comparació, Ciudadano Kane està considerada com una de les grans obres de la història del cine, dirigida i protagonitzada pel geni del cine Orson Welles. Pareix que la formació catalanista ens té molt en ment, col·locant-nos ells mateixos en un estatus superior a què suposa el treball d'un humil regidor de Puçol.

Hem d'estar fent-ho raonablement bé perquè açò siga així. La sensació que al final si serem “els caps de l'oposició”, frase que vostés senyors de Compromís atribuïen al nostre regidor en un article anterior.

En eixe cas el senyor Vaquero ja els va deixar en evidència i amb la boca oberta, ensenyant-los els e-mails en què es presentava, a totes les conselleries com Rubén Vaquero, Regidor de Puçol, i no com “el Cap de l'oposició”.

Vostés van donar la seua paraula de rectificar i demanar disculpes, en el mateix mitjà, però com solen fer, no van complir la seua paraula. I no sols això, sinó que esta vegada han donat un pas més. Han arribat al punt de desqualificar de forma personal i no pel que fa a la seua labor com a regidor... referint-se a “què feia el nostre regidor de jove i no tan jove.

Podem intentar entendre  que quan no hi ha arguments de base es busquen altres motius, però recórrer al pla personal… açò no és acceptable per a C's, ni per a cap partit seriós. En compte de fer referència a la pel·lícula Ciudadano Kane, l'article hauria de titular-se Els Miserables, gran obra també.

Molt lamentable senyor Enric, però vosté i el seu partit han quedat en evidència de nou davant dels veïns i veïnes de Puçol. Ens recorden vostés a la mentalitat d'aquella Espanya profunda, de mitat del segle XX.

Deuen vostés preparar els articles del periòdic veient el Sálvame diario i Jorge Javier Vázquez, ha de ser la seua inspiració, amb vostés  torna  l'Espanya de Bienvenido Mister Marshall, La vaquilla o La escopeta nacional utilitzant el símil cinèfil que tant els agrada.

Estic segur que Berlanga li haguera dedicat un personatge al senyor alcalde, pel surrealista del seu comportament. El seu és fer el ridícul amb xarlotades o dedicar-se a enredar, amb xafarderies o dimes i diretes. Açò denota la seua falta de capacitat amb el càrrec que ocupa. Ens han arribat a dir polítics i exalcaldes que açò és el més brut que s'ha vist en la política local del nostre municipi en molts anys.

Ja fa uns mesos van ocórrer episodis semblants encara que sense entrar en el personal, la qual cosa demostrava la línia electoral, de vosté i el seu partit. Després d'este article també hem vist comentaris del nostre alcalde en Facebook, menyscabant l'honor del senyor Rubén Vaquero, quin exemple de saber estar. Li ve molt gran la camisa. 

Per desgràcia per als seus interessos, sempre queden al descobert i al final sempre és el mateix “un xafardeig més sense confirmar”… vosté que tant exigix a la resta de regidors que contrasten les informacions. Com altres coses que ha fet en este temps, un despropòsit.

Tot açò els convertix en el “corre, ve y dile” de l'ajuntament, almenys els seus companys de l'equip de govern amb més o menys encert, es dediquen només a treballar i no a enredar, que és en el que vostés pareixen tindre molta experiència.

I si ens posàrem a valorar i enumerar les xarlotades del nostre volgut alcalde —esmentant a un altre geni del 7é art, al gran actor Charles Chaplin, àlies Charlot—, necessitaríem diversos articles.

Des de la modificació de l'Himne de la Comunitat Valenciana, dir que no recolzarà els bous al carrer i després recular davant de l'enuig de la nostra gent, el conveni amb Pavalur (sí, eixe que no aprovaria mai com a alcalde), les expulsions i males maneres en els plens i fora d'ells… Encara sort que ja ens queda poc perquè es produïsca l'alternança en l'alcaldia, perquè segons el Pacte amb PSOE, li queda a vosté a penes un any... uff, quin alleugeriment.

PD: Gandhi va dir: “Primer t'ignoren, després es riuen de tu, més tard t'ataquen i després ganes”. Molt al seu pesar, Sr. Esteve, estem en la fase de ser atacats per vostés. Ja només queda guanyar..

Felices Falles i Feliç Setmana Santa per a tots/es.

Una opinió de Ciudadanos

23 Març 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres