Apaga la llum el dissabte 19 de març, a partir de les 8.30 de la vesprada: és l'hora del planeta

L'Ajuntament de Puçol i els veïns el poble se sumen a la iniciativa de defensa del medi ambient L'hora del planeta, amb un apagat parcial de les llums del nucli urbà el dissabte 19 de març, a partir de les 20 hores en el cas de l'enllumenat públic i a partir de les 20.30 en el cas dels veïns. La iniciativa és especialment significativa ja que parlem de fer-ho en plenes festes falleres.

Apagarem diversos punts del nucli urbà, concretament un de cada tres punts de llum, desactivant aproximadament el 10% del total de punts, és a dir, unes 450 fanals o punts d'il·luminació”, apunta el regidor Xavi Alcácer com a resum de la iniciativa adoptada per l'ajuntament. “Serà un apagat escalonat entre les 20 i les 22 hores per a garantir eixa apagada del 10% durant els 60 minuts de l'hora del planeta. Amb esta iniciativa deixarem de consumir al voltant de 60 Kw/h i de generar entre 18 i 20 quilos de CO2 durant l'hora del planeta. Un gest ho canvia tot, per això busquem la implicació dels veïns des de les seues cases: cal actuar ja”.

L'hora del planeta és una campanya de WWF que va començar en 2007 a Sidney, Austràlia, com un gest simbòlic de la lluita contra el canvi climàtic. Deu anys després, s'ha convertit en la mayor campanya de mobilització ambiental de la història. Una expressió multitudinària del sentir de milions de persones que estan demanant la implicació compromesa de tots enfront del canvi climàtic, la major amenaça ambiental a què ens enfrontem.

Durant 2015 es va demostrar el poder de mobilització dels ciutadans, llançant-se massivament als carrers de centenars de ciutats de tot el món per a exigir un acord ambiciós en la Cimera de París. Els governs de tot el món van aprovar un acord a favor del clima. Però això és només el començament del camí. Ara és moment d'actuar i fer realitat allò que s'ha acordat sobre el paper.

És necessari que ajuntament, ciutadans, empreses i centres educatius, aposten per ser més eficients i autosuficients en l'ús de l'energia i promoguen les energies netes per a aconseguir, d'esta manera, reduir el nivell d'emissions de CO2 del planeta.

Encara que la transició cap a un model 100% renovable tardarà a completar-se, és un moviment ja imparable.

Ara és el moment d'actuar.

Informen: Xavi Alcácer i Sabín | Foto: Ana Córcoles

275-luces-nocturnas-1

19 Març 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres