Santa Cecília oferix un concert amb marcat accent femení per a obrir la Setmana de la Dona

Xesco Guillén va ser l'encarregat de dirigir a la banda del Centre Musical i Instructiu Santa Cecília de Puçol en el concert celebrat divendres 4 de març en la Casa de Cultura. Amb mig aforament i formant part del primer dia de la Setmana de la Dona, el programa incloïa temes com Cleopatra (de la jove compositora valenciana Amparo Edo), For Natalie (tercer moviment de la simfonia La trágica, de James Barnes, dedicada a la seua filla morta) o A mi madre (pasdoble del compositor cinematogràfic Roque Baños).

Santa Cecília continua fidel a la seua cita amb totes les grans celebracions festives i culturals que es duen a terme a Puçol: ja siga la banda o l'orquestra simfònica, quan no els alumnes més jóvens o la pròpia escola, la seua programació sempre inclou concerts entorn de les dates clau en el calendari.

Dori Cubillo, que fa a penes uns dies ha sigut reelegida presidenta del Centre Musical i Instructiu Santa Cecília, destaca la importància d'estar presents en tots els actes culturals de la població: “Som una escola de músics i el més important és que el treball que fem cada dia amb els nostres alumnes tinga eixida, d'ací que les actuacions de la jove orquestra, la banda o l'orquestra simfònica siguen imprescindibles per a potenciar l'amor per la música i les ganes dels nostres alumnes per continuar creixent. Actuar en el teu propi poble, davant del teu públic, és un gran desafiament i un gran premi”.

La seua incorporació a la Setmana de la Dona es va produir el passat any, amb un concert que va servir a més per a presentar al nou director del centre. Enguany, divendres passat 4 de març, la proposta dissenyada per Xesco Guillén Escobar es dividia en dos parts, el dos amb propostes on la dona era protagonista.

La peça An original ‘suite', de Gordon Jacob, va obrir el concert celebrat a la nit en la Casa de Cultura. Obra dividida en tres parts (Marcha, Intermezzo y Finale) i composta en 1928 per a ser interpretada per una banda militar.

Cleòpatra, de la valenciana Amparo Edo, va ser una de les sorpreses de la nit. És una composició molt recent, estrenada el 8 de març del 2015 amb motiu del Dia Internacional de la Dona i està dedicada a Beatriz Fernández, directora de la Banda de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat.

Després del descans, una emotiva peça de James Barnes, For Natalie, un encàrrec de la Banda de les Forces Armades Nord-americanes que l'autor va dedicar a la seua filla acabada de morir. Davall el títol La Tràgica, la simfonia mostra la desesperació de l'autor i l'adéu a la seua xicoteta, tot això reflectit en una sèrie d'emotius sols que, finalment, desemboquen en un final feliç que il·lustra el naixement de Billy, el nou fill de Barnes.

With heart and voice, de David Gillingham, la penúltima peça de la nit, va ser un encàrrec per a celebrar el 25 aniversari de la Banda d'Apple Valley High School. Es basa en un antic himne espanyol titulat Apple Valley Ànima Mater i intenta reflectir la missió d'una escola que perseguix des del seu naixement l'excel·lència acadèmica al mateix temps que el compromís amb les arts visuals i escèniques.

I per a tancar, una novetat, A ma mare, un pasdoble del murcià Roque Baños, autor de nombroses bandes sonores del cine espanyol (la saga Torrente, El capitán Alatriste, Las trece rosas, El niño…) el gran reconeixement crític de la qual li ha permés donar el bot a Hollywood, sobretot amb cine d'acció i fantàstic (Posesión infernal, En el corazón del mar).

Acostumats que els concerts de Santa Cecília omplin el saló d'actes de la Casa de Cultura, la nota trista de la nit va ser que a penes es va aconseguir mig aforament en esta ocasió… i això que l'entrada era gratuïta.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

232-concierto-santa-cecilia-3

08 Març 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres