Article d’Ara Puçol del mes de febrer: “Com t'agradaria que fóra el Puçol de 2030?”

Este és l'article d’Ara Puçol de febrer, titulat Com t’agradaria que fóra el Puçol de 2030? Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Aquesta va ser la pregunta, aparentment innocent, que va presidir la junta de portaveus del passat 18 de febrer. Encara que d'innocent no tenia res ja que, lluny d'obrir un debat ampli i divers, la majoria dels allí presents van centrar la discussió en la possibilitat d'habilitar nous espais urbanitzables, més en concret el solar de l'antiga fàbrica de Cointra.

És evident que cal redefinir l'estatus i ús d'aquest solar, però parlar del Puçol de 2030 va més enllà de la requalificació d'un solar, qüestió que, donada la rellevància estratègica del mateix, potser seria important traslladar al gruix de la població.

El mateix criteri pensem que s'ha d'aplicar per al disseny del Puçol de 2030, més quan la gran majoria dels partits locals advoquem per ampliar substancialment la participació ciutadana. Són qüestions massa importants per deixar exclusivament en mans dels polítics.

En ARA Puçol somiem amb un Puçol a l'any 2030, on l'atur s'haja reduït dràsticament gràcies a les polítiques de sostenibilitat que hauran desenvolupat els diferents governs que hi haja hagut fins aleshores, on les energies renovables hauran substituït les energia fòssils i el millor d'això és que tota l'energia que consumeixen les llars i edificis de tot el poble es produiran a Puçol amb instal·lacions fabricades i col·locades per empreses cooperatives, que al seu dia van ser recolzades per l'ajuntament .

Els agricultors hauran convertit les seues explotacions convencionals en ecològiques i hauran millorat la seua rendibilitat a l'haver conformat una potent cooperativa que exportarà a la resta de l'Estat i d'Europa els seus apreciats productes amb marca de qualitat Puçol i que, per descomptat, vagen gaudint a plenitud totes les persones que visquen a Puçol. Aliments sans, de gran qualitat que no requereixen de productes químics nocius per als sòls, aqüífers i biodiversitat locals.

Les bicicletes i els vehicles elèctrics seran els únics que puguen circular pel nucli urbà que, no només no estarà dividit per les vies del tren, hi haurà quedat vertebrat al voltant d'un enorme jardí orlat d'instal·lacions socials, culturals i esportives.

Els residus sòlids s'hauran reduït dràsticament per l'augment del consum de productes d'origen local que no requereixen d'envasos plàstics per a la seua comercialització i els que se segueixen generant, es valoritzaran gràcies al desenvolupament de nous models de gestió basats en el foment de la cultura de la reducció, la reutilització i, com a últim recurs, el reciclatge.

Puçol no té una necessitat objectiva d'habilitar més sòl urbanitzable, ja hi ha molts habitatges buides i inacabades així com una gran quantitat de solars sense construir. La piràmide de població s'està transformant i apunta a una reducció de la població, les estratègies desenvolupistes no tenen futur i l'únic creixement possible és el creixement sostenible fonamentat en la millora de la qualitat de vida, en la preservació del medi ambient, en la agricultura ecològica i les noves tecnologies.

Seguint la nostra tradició de participació ens encantaria que qualsevol veï que tinga cap idea de futur pel nostre poble, que respecte la filosofia de la sostenibilitat i la vulga compartir amb nosaltres, estarem encantats en presentar-la a l’Ajuntament per tal de vore-la feta realitat en el futur.

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. | http://www.ara-podem.com | Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Una opinió d’Ara Puçol

03 Març 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres