El cercavila i la crida de les falles es van mantindre el dissabte a la vesprada, a pesar del mal temps previst

El divendres 26 de febrer va haver-hi consultes d'última hora: davant de la previsió que el dissabte 27 fera vent i inclús pluja, es van utilitzar distintes opcions com a alternativa, per a prendre la decisió al migdia del dissabte si el temps recomanava buscar un espai públic per a celebrar-los… però les cercavila i la crida es van mantindre a l'aire lliure, a més, amb les innovacions previstes: no va haver-hi discursos des del balcó, sinó en la plaça de l'Ajuntament, on es va finalitzar amb una projecció en vídeo, l'Himne i un castell de focs artificials.

El cercavila va servir una vegada més per a demostrar la germanor entre les falles de la població: a més de la desfilada oficial d'estendards, falleres majors majors i presidents, grups de fallers uniformats es barrejaven en el recorregut de l'avinguda València i el carrer Sant Joan, acompanyats per les xarangues que posaven la nota de color —que no de calor, açò cadascun ho aconseguia com bonament podia— al que no era més que el preludi de l'acte en la porta de l'ajuntament.

I és que enguany, per primera vegada, la balconada de la casa consistorial es va quedar buida. Falleres, presidents i autoritats es van situar en un escenari en la plaça, molt més prop del món faller, per a fer-los arribar les seues paraules, com sempre, convidant a la concòrdia i a gaudir tots junts de les falles.

Van començar les sis falleres majors infantils, els van seguir les cinc falleres majors —recordem, enguany Palau-La Torre no té fallera major— i, per a tancar el torn d'intervencions, el president de la Junta Local Fallera, el regidor i l'alcalde.

Desallotjats tots els protagonistes de l'escenari, va arribar el torn de l'Himne regional i, per a finalitzar, una altra de les novetats d'enguany: la projecció d'un vídeo amb la programació dels actes del mes faller; vídeo elaborat pel Departament de Comunicació que ja està sent distribuït per xarxes socials i per whatsapp, per a recordar els horaris i l'eslògan que presideix enguany les festes, La flama de tot un poble en moviment.

Un castell de focs artificials llançat des de la terrassa de l'ajuntament per Vicente Alcácer —Yoe per als assidus als seus enlluernadors espectacles pirotècnics— va posar punt final als actes de la vesprada en la plaça Joan de Ribera.

Després, a la nit, en el Espai Jove, les paelles i la música van servir per a demostrar, una vegada més, que el bon ambient és un dels elements bàsics en la bona salut de les falles a Puçol.

Informa i fotos: Sabín

fotos facefotos facefotos face214-castillo-ayuntamiento-2

01 Març 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres