Trotafons arranca una nova temporada amb la protecció i promoció del món submarí per bandera

Després d'un exitós any marcat per un intens calendari d'activitats i la incorporació de  un gran nombre de nous socis entre els nostres veïns, el Club de Busseig Trotafons encara amb gran il·lusió el repte de preparar la nova temporada. Per a conéixer els projectes de protecció i promoció del món submarí que organitzen durant tot any, Álvaro Escardino ha entrevistat al seu president, Ximo Huerta, i Plati ha completat la notícia amb les fotos.

La programació de Trotafons és només per a experts en busseig?

Volem preparar un calendari d'activitats per a tots els públics, un calendari variat, dirigit tant als nostres socis i familiars, com a aquells veïns que tinguen curiositat per descobrir el fascinant entorn subaquàtic.

El busseig, com les bicicletes, és només per a l'estiu o també a l'hivern?

L'activitat del Trotafons pot paréixer a priori de caràcter estacional, a l'estar lligat el busseig en certa manera a la temperatura i condicions de l'aigua, però nosaltres  no parem en tot l'any.Els mesos d'hivern són idonis per a revisar i posar a punt els equips, refrescar els coneixements i l'entrenament en la piscina municipal de les tècniques de busseig a tots els nivells. Una bona forma física, un adequat control  de la flotabilitat, el domini de l'equip i la pràctica dels protocols de busseig segur són la clau per a disfrutar d'un estiu ple d'aventures en el nostre medi adoptiu.

O siga que no pareu a l'hivern.

També estem aprofitant l'hivern per a revisar la senyalització de les nostres zones de busseig, fer un pla dels principals barcos afonats de la zona en què solem bussejar i, per què no, inclús la busca de noves zones de busseig.

I els cursets per als no iniciats quan els teniu previstos?

Amb l'arribada de la primavera començarem amb les activitats de promoció  de la nostra gran passió entre els nostres veïns de Puçol.Tallers  de descobriment del busseig per als que tinguen curiositat per sentir la sensació de respirar davall l'aigua pròxims a la ingravitació o cursos d'iniciació al busseig per als que desitgen endinsar-se en el fascinant entorn subaquàtic i unir-se a la nostra gran família formaran per descomptat part d'estes activitats.

A la primavera formació i a l'estiu a disfrutar del nostre Mediterrani, supose.

A l'estiu, com és normal, és quan tenim planificat el plat fort de la temporada. Destaquen les visites a les reserves marines de Tabarca, Columbrets o Cap de Sant Antoni.També participarem en els campionats autonòmics de foto i vídeo submarins, sense oblidar la nostra celebració del dia internacional del medi ambient amb la ja tradicional neteja de la platja de Puçol i la solta d'una tortuga per part dels nostres amics de l'Arca del Mar.

La defensa del fons marí és un dels objectius fundacionals de Trotafons.

Per descomptat, la presència del nostre club en les principals jornades de neteja de fons marí de les nostres costes està, com tots els anys, garantida.Les jornades de neteja està clar que no són la solució ideal al problema, però fins que no hi haja una adequada conscienciació quant al respecte del fons marí i les costes, és la nostra obligació moral com invitats privilegiats en tal entorn el continuar posant el nostre granet de sorra i contribuir activament amb estes iniciatives.

I per a tancar l'any, repetireu la idea del betlem baix el mar?

Després de l'èxit de participació del passat any, posarem final a la temporada amb la instal·lació del betlem i l'arbre de Nadal subaquàtic, en l'escullera principal de la nostra platja.

Si vols afegir quelcom per a acabar…

Una vegada més el Club de Busseig Trotafons desitja fer extensible a tots els veïns de Puçol la invitació a participar en les seues activitats.

Més informació:

www.trotafons.es | Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  

Informa: Álvaro Escardino | Fotos: Francisco José Sanchis

168-trotafons-1

23 Febrer 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres