Dos nous parcs canins enguany: en la platja i en les urbanitzacions

L'Associació de Propietaris Responsables i l'Ajuntament de Puçol han decidit conjuntament que els pròxims dos parcs canins que es van a posar en marxa estaran situats en la zona dels càmpings de la platja i en les urbanitzacions. Paral·lelament, ja s'està treballant en algunes millores en el primer parc caní de Puçol, inaugurat la passada tardor en el polígon de serveis La Murta.

La Llei actual obliga a portar els gossos sempre amb corretja i a més amb boç en el cas de les races potencialment perilloses, tant en carrers com places i espais públics. Per això és necessari habilitar llocs en què puguen realitzar les seues necessitats (pipicanes) i en els que puguen moure's sense lligams (parcs canins).

Per a poder complir la llei i oferir alternatives als veïns ja està en marxa el pipican en el carrer Rafelbunyol (junt amb la Ciutat Jardí) i el parc caní en La Murta (junt amb la Prefectura de Policia Local).

Però la campanya no ha fet més que començar.

El passat 12 de febrer es van reunir els regidors Ana Gómez (responsable d'Urbanisme) i Xavi Alcàsser (parcs i jardins) amb Enrique Salvador, president de l'Associació de Propietaris Responsables, per a dissenyar el pla de parcs canins per a enguany: el primer pas és crear un en cada nucli urbà.

Després delparc caní en el nucli urbà, el següent es construirà en la platja, concretament en la zona dels càmpings i el tercer es posarà en marxa en les urbanitzacions”, apunta Enrique Salvador. “A més, hem revisat junts el parc caní situat en La Murta, ara que ja porta uns mesos de funcionament, per a realitzar algunes millores de cara a un millor funcionament entre els usuaris”.

Paral·lelament, l'associació està organitzant xarrades de conscienciació entre els veïns, l'última d'elles un curs de primers auxilis dirigit als propietaris de mascotes, impartit en la clínica Sant Antoni.

Alllarg de 2016 esperem tindre en marxa els tres parcs canins, cada un en una zona del terme municipal”, explica el regidor Xavi Alcácer. “Atenem així les peticions de l'Associació de Propietaris Responsables, encara que aprofitem per a recordar a tots els veïns que arreplegar els excrements dels gossos és obligació dels amos en totes les zones públiques, incloses carrers i places, i també els pipicanes i parcs canins”.

Informa: Sabín |Fotos: Sergio Maestro

161-parque-canino-1

23 Febrer 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres