Maridatge faller: els “ninots” d'enguany compartixen escenari amb els “llibrets” dels últims dos segles

El dissabte 20 de febrer es va inaugurar en l'Espai Social La Barraca una doble exposició fallera: d'una banda, les figures triades per cada falla per a optar al premi de ninot indultat; per un altre, la mostra de l'evolució del llibret des de mitjans del segle XIX fins hui. Per a presentar ambdós mostres van estar presents representants de la Direcció General de Política Lingüística, de l'Ajuntament de Puçol, de la Junta Local Fallera i els components de les sis falles de la població.

 

La inauguració de l'exposició va ser presentada per Verónica Almela, secretària de la Junta Local Fallera, i va comptar amb intervencions de Josep Lluis Marín (comissari de l'exposició), Josep Vicent Fernández (president de la junta), Juan Miguel Bayarri (regidor de Falles), Rubén Trenzano (director general de Política Lingüística) i Enric Esteve (alcalde de Puçol).

La col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística ha permés enguany recuperar una exposició que estava “abandonada en un magatzem, però que a més de Puçol s'exhibirà en altres poblacions perquè permet recuperar la història del llibret, que és l'únic document que durant molts anys ha quedat de les falles en els nostres pobles”, va explicar en la seua intervenció Rubén Trenzano.

Amb la nova distribució dels ninots i amb l'afegit de l'exposició dels 150 anys del llibret, La Barraca permetrà fins al 29 de febrer recórrer no sols el present de les falles en la població, també la història de la festa a través del seu testimoni més durador: el llibret de falles.

Després de les paraules de les autoritats els assistents que omplien La Barraca van visitar la doble exposició i, per a tancar la inauguració, es va servir un vi d'honor.

Informa i fotos: Sabín

fotos facefotos facefotos face

189-expo-ninot-llibret-3

22 Febrer 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres