L'Ajuntament de Puçol col·labora en la retirada dels símbols franquistes de les finques de la població

Després de la petició realitzada per la Plataforma 14 d'abril, el 15 de gener el Govern de Puçol va enviar cartes a les 92 finques i a un motor que hui en dia mantenen el símbol del jou i les fletxes en la seua fatxada, demanant-los que retiren este símbol franquista, tal com establix en l'article 15.1 la Llei 52/2007, Llei de Memòria Històrica. La retirada la poden realitzar directament les comunitats de veïns o amb la col·laboració de la brigada municipal.

L'expedient es va iniciar després de la sol·licitud de la Plataforma 14 d'abril en el ple municipal: complir la llei i eliminar les plaques identificatives dels edificis de vivendes de protecció pública existents a Puçol i acollides a les subvencions i ajudes del Ministeri de la Vivenda del govern de Franco. Normativa vigent fins a l'any 1978.

Segons l'article 15.1 de la Llei de Memòria Històrica, “les administracions públiques, en l'exercici de les seues competències, prendran les mesures oportunes per a la retirada d'escuts, insígnies, plaques i altres objectes o mencions commemoratives d'exaltació, personal o col·lectiva, de la sublevació militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la dictadura”.

Aquelles vivendes que ho desitgen poden retirar estes plaques elles mateixes; les comunitats de veïns que no tinguen mitjans, poden autoritzar per escrit a l'ajuntament perquè siguen els operaris de la brigada municipal els que s'ocupen de la faena sense cap cost per als veïns.

No volem cap conflicte ni enfrontament”, subratlla l'alcalde Enric Esteve. “Però hui en dia no pot haver-hi símbols d'una dictadura, d'una època de desigualtat social, i tenim una llei que cal complir”.

Per a resoldre qualsevol dubte, poden acudir directament al Departament d'Urbanisme o telefonar al 961 465 720.

Informa: Sabín |Fotos: Sergio Maestro

086-simbolos-franquistas 1

03 Febrer 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres