Puçol se suma al programa Nagore per a previndre la violència de gènere en els i les adolescents

Per a erradicar la violència de gènere entre els i les adolecents, l'Ajuntament de Puçol s'ha sumat al programa Nagore de la violència de gènere, en el que participen 110 alumnes de l'IES Puçol. Esta iniciativa ha sigut impulsada des de la Regidoria de Benestar Social, àrea de la Dona, com assenyala la seua regidora Mar Mazo, les dades sobre esta xacra social, que també afecta de ple als nostres menors i pareix anar en augment, criden a la preocupació i a la responsabilitat com a institució.

La realitat ens mostra que en els nostres jóvens seguixen latents molts estereotips de gènere que justifiquen i perpetuen les relacions de poder, constituint un caldo de cultiu per al desenvolupament de la violència de gènere.

Del que no hi ha dubte en la lluita contra la violència masclista i sobre el que incidixen nombroses investigacions, és el paper crucial que l'educació pot i ha d'exercir per a avançar de forma eficaç en la seua eradicació.

Este programa posat en marxa, es du a terme en horari lectiu i en esta nova edició en què participa, també, este municipi, va dirigit a l'alumnat de 4t de l'ESO i 1r i 2n de Formació Professional Bàsica.

Les sessions abordaran, entre altres continguts, el sistema sexe-gènere, els rols i estereotips de gènere, la discriminació per raó de sexe, la publicitat sexista, la socialització i la violència de gènere en les xarxes socials, què és ser un home de veritat, els zels com a instrument de control i domini, senyals d'alarma per a identificar conductes de maltractaments en adolescents, dificultats per a eixir d'una relació abusiva o de maltractament, la responsabilitat penal dels menors protagonistes d'este tipus de violència, premisses per a establir unes relacions afectives saludables i recursos disponibles.

Estos temes es desenovlupen a través de dinàmiques actives i participatives amb recursos com gymkana coeducativa, estudi de casos, pluja d'idees, debats, visionat de pel·lícules, curtmetratges, etc.

La regidora Mar Mazo assenyala que “amb esta iniciativa es tracta de proporcionar les ferramentes adequades perquè l'alumnat siga capaç de rebutjar les creences i conductes precursores de la violència de gènere, que servisca d'espai per a promoure la reflexió sobre quin tipus de relació afectiva desitgen i quins són els límits que no s'han de transgredir per a construir relacions afectiu-sexuals basades en el respecte i la igualtat”.

Informa i foto: Pilar Sánchez

 

01 Febrer 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres