Article d'Ara Puçol del mes de gener: “Voler és poder i juntes, les persones, podem més”

Este és l'article d'Ara Puçol de gener, titulat Voler és poder i juntes, les persones, podem més. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

 Proposar és fàcil, el paper és molt sofert i les paraules se les emporta el vent. En ARA Puçol tenim clar que el nostre és fer i que per fer coses que resulten importants i positives per a la gent no tenim la necessitat d'estar en cap equip de govern.

Però per desenvolupar iniciatives amb calat és necessària la participació i implicació del major nombre de persones possibles, si la ciutadania no prenem les regnes del nostre futur i esperem a que des de les institucions ens resolguen totes les nostres necessitats mai serem els amos del nostre destí, sempre estarem a expenses del que els que ocupen les poltrones decideixquen que és convenient per a nosaltres.

ARA Puçol està en condicions de desenvolupar, sempre que comptem amb la suficient participació, projectes que milloraran substancialment la realitat de la gent de Puçol.

La creació d'un parc d'habitatges socials que, segons els que s'impliquen en aquesta iniciativa, podria ser municipal, comunal o privat. Estem en disposició de, utilitzant ressorts que ja existeixen, generar un parc d'habitatges per poder oferir lloguers a preus socials que no superessen el 30% de la renda mínima d'inserció. Voler és poder, volem?

Desenvolupar un projecte de recuperació de l'agricultura local, garantir una sobirania alimentària amb productes ecològics de qualitat, posar en valor tantes parcel·les que avui estan abandonades per falta de rendibilitat. Crear llocs de treball, riquesa i consciència local i mediambiental. Voler és poder, volem?

Internet a preus socials i el desenvolupament d'una plataforma tecnològica local capaç d'albergar enormes recursos disponibles a gran velocitat per a totes les persones de Puçol, una xarxa de telecomunicacions oberta, lliure i neutral, Guifi-net. Un espai on albergar una televisió local, una ràdio, una biblioteca, recursos per a empreses ... Voler és poder, ¿volem?

En ARA Puçol apostem pel model cooperatiu o col·lectivista per generar ocupació, riquesa i emancipació. Després de les I Jornades sobre Cooperactivisme de Puçol, que es van promoure des de diferents plataformes socials en les que alguns dels nostres membres militen, ja han sorgit un parell d'iniciatives empresarials. Voler és poder i, en aquest cas, volem.

La democràcia no acaba en depositar la papereta a l'urna, la democràcia és participació i responsabilitat, és imaginar la societat que volem, definir un projecte de futur i és treballar totes les persones juntes, dia a dia, per anar aconseguint-ho.

No et conformes amb delegar la responsabilitat, vine, participa, comparteix les teves inquietuds i treballem, juntes, colze amb colze, per aconseguir el Puçol, per aconseguir la societat que volem.

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. | http://www.ara-podem.com | Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Una opinió d’Ara Puçol

27 Gener 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres