Puçol està en FITUR amb un objectiu clar: dinamitzar el Paratge Natural Municipal La Costera

Gràcies a la invitació del Patronat Provincial València Turisme, l'Ajuntament de Puçol participa per segon any consecutiu en FITUR, la Fira Internacional del Turisme a Madrid, on arriba amb un objectiu clar: posar en valor les instal·lacions municipals en la Costera, inclòs l'alberg, per a situar-lo al mateix nivell que ja té la platja.

En esta edició, a través del punt de trobada professional de Fitur 2016, hem concertat diverses reunions amb operadors d'altres regions, amb la finalitat d'estudiar la possible explotació de l'alberg del Paratge Natural Municipal la Costera, un patrimoni que pretenem ensenyar en la fira en busca d'un projecte de concessió adecuado per a la seua posada en marxa, per mitjà d'un model de turisme verd i sostenible”.

Amb estes paraules resumix l'alcalde Enric Esteve el cavall de batalla per als dos dies acudix a FITUR, en companyia del regidor Juanjo Manzaneque i el tècnic Daniel Sebastià, ambdós responsables de l'àrea de Turisme a nivell municipal.

L'ajuntament disposa encara d'estoc de la guia turística editada en 2015, i volverá a ser el fullet de referència per a l'atenció de mostradors. Així mateix, en l'estand hi ha informació de les rutes turístiques que passen pel municipi (GR10, Ruta de l'aigua, Via Augusta, Ruta del Cid, Via Verda) i delsallotjaments turístics de Puçol, com l'Hotel Alba, el Càmping València i el Càmping Puçol. Finalment, Puçol també participa en el catàleg d'ofertes de la Diputació amb l'Hotel-Restaurante El Molí.

Des de fa anys, davall el paraigua Puçol, entre mar i muntanya, l'ajuntament ha apostat per les dos ofertes que pot oferir al turista: la platja, sobretot a l'estiu, i la muntanya durant tot l'any. No obstant això, mentres una ja està consolidada com a destinació turística, l'altra té molt camí per recórrer.

La posada en marxa del nou Camí La Mar, inaugurat el passat any, permet millors accessos amb cotxe, amb bici o a peu a la platja. Si a això s'afig que en els últims anys ha aconseguit sempre les banderes Blava, Qualitur i Q de Qualitat Turística, s'entén que el turisme de platja està prou atés, encara que cal continuar treballant dia a dia per a mantindre la qualitat.

Per tant, el nostre objectiu en esta edició no és només difondre els nostres productes turístics, sinó també i fonamentalment fer relacions de negocis per a la posada en valor dels nostres recursos naturals”, explica Juanjo Manzaneque. “D'ací que tinguem fins a cinc reunions en un dia, amb distints operadors, per a convertir el paratge natural municipal en un dels punts forts del turisme a Puçol”.

Consolidada l'oferta en la platja, ara Puçol mira a la muntanya per a continuar creixent com a destinació turística.

Informa i fotos: Sabín

089-puertas-abiertas-la-costera-1

21 Gener 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres