Article de Compromís del mes de desembre: “Un nou any per a tornar a il·lusionar-se”

Este és l'article de Compromís de desembre, titulat Un nou any per a tornar a il·lusionar-se. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

El segon semestre de 2015 ha sigut certament intens. Com a resultat de les anteriors Eleccions Municipals i Autonòmiques s’ha pogut materialitzar a les Institucions el desig de canvi que anhelava la ciutadania. Generalitat, Corts, Diputació i Ajuntament compten des de llavors amb nous representants que treballen incansablement per revertir la situació en que ens trobem totes les valencianes i valencians.

En només uns dies encetarem un nou any on es faran realitat gran part dels esforços d’aquests mesos. En este curt però intens període hem afrontat el repte de consolidar un Equip de Govern estable amb capacitat de fer front als nous reptes de Puçol. Hem demostrat que podíem gestionar uns pressupostos heretats i capgirar-los per destinar, pràcticament 50.000 euros més dels inicialment pressupostats per a ajudes de llibres. Hem elaborat uns nous Pressupostos més socials que ens permeten encarar amb garanties els reptes de futur. Hem passat per unes Eleccions Generals en unes dates com a mínim peculiars.

L'any vinent es veuran al carrer les inversions plantejades amb els 694.000 euros de la Diputació ja que tots els projectes estan licitats i preparats per començar a executar en breu. També, amb una inversió de 32.000 euros per a material i instal·lacions esportives hem aconseguit dotar de l’equipament necessari a diverses escoles esportives per al correcte desenvolupament de les seues activitats. Paral·lelament s’han iniciat les feines de condicionament de les quatre pistes de tennis del Poliesportiu que acusaven evidents desperfectes. Des de Compromís hem impulsat la realització de cursos d’escaparatisme, voluntariat, monitor de menjador y de ludoteca per millorar la formació de les veïnes i veïns de Puçol i facilitar-los l’accés al món laboral. A més s'ha incidit en la gestió de mercats ambulants per revertir la situació de impagaments de taxes des de 2014 aconseguint reduir considerablement el deute acumulat.

En tot este temps la porta dels despatxos sempre ha estat oberta per rebre qui ho ha sol·licitat amb agilitat i diligència. Baixant al carrer per escoltar de primera mà les demandes del poble. La nostra implicació ha sigut màxima per intentar resoldre els problemes de la gent però encara així hem de seguir fent camí per millorar.

Malgrat tot, dins i fora les institucions alguns fan campanya per menysprear la dedicació i esforç d'aquest govern. Els Plens s'han convertit en un desafiament constant a l'ordre, amb mostres d'una falta de respecte envers els integrants de la corporació  més que evidents. Quin propòsit s'amaga darrere estes actituds? Des de Compromís pensem que només es busca la crispació obligant a continues crides a l'ordre que dificulten el transcurs del debat polític.  Ara bé, tot això no ens farà recular. Estem decidits a redoblar esforços per continuar treballant durant la resta de la legislatura amb la convicció d'aconseguir el canvi que busquem.

Sóm conscients que tot al mateix temps no es pot abordar i cal anar pas a pas. El més important és tindre presents les actuacions que cal escometre per a, arribat el moment, fer les coses ben fetes. De res ens aprofita el dir que tenim uns diners per a una actuació si després som incapaços de portar-la a terme.

Des de Compromís només ens resta desitjar-vos que passeu unes bones festes en companyia de família i amics. Esperem de tot cor que siga un any per a tornar a il·lusionar-se.

Una opinió de Compromís

19 Gener 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres