Sant Antoni comença les seues festes amb solidaritat, missa, albaes i cant d’estil

Ahir dijous, 14 de gener, van començar les festes organitzades per l'Associació Cultural i Taurina Bou de Sant Antoni amb dos actes en l'església: la missa en honor del sant i l'actuació de conjunta d'albaesi cant d’estil a càrrec de veïns de Puçol i El Puig. La imatge, la música i l'humor es van traslladar als carrers Barreres i Sant Antoni per a tancar la festa la primera nit.

Durant la cerimònia, celebrada en l'església dels Sants Joans, el sacerdot Ismael Ortiz va recordar la importància de Sant Antoni Abad com a protector dels animals, alhora que va destacar el treball que realitzen els components de l'associació per a tirar endavant una festa que va començar en 2008 amb un objectiu clar: combinar els actes religiosos, populars i taurins.

Encara que també tenen el seu xicotet moment per a la solidaritat, com ho van demostrar amb l'entrega d'aliments per a l'economat de Càritas.

Després de la cerimònia religiosa, Fernando Ferrer va presentar els protagonistes del segon acte: el Grup de Cant d’estil i Albaes de l’Horta i el Grup de Cant d’estil d’El Puig, que van compartir escenari en l'altar dels Sants Joans per a oferir una àmplia mostra del seu talent musical i el seu indubtable sentit de l'humor.

Al finalitzar l'actuació en l'església, van recórrer els carrers Sants Antoni i Barreres, realitzant parades en distints punts per a complimentar els veïns amb versos en què l'humor era la nota predominant… no en va Juan Sebastiá és el versaor i ja ens té acostumats a descobrir els secrets millor guardats de cada veí.

La festa continua el divendres amb una vesprada dedicada als xicotets (xocolate, parc infantil i carretons), el sopar a base de torrà de carn i la primera sessió de bous embolats, al tall de la mitjanit.

El dissabte és el dia taurí per excel·lència, amb baixada de caixons, desencaixonades i embolades.

I, per a tancar la festa, el diumenge és el torn de les tradicionals calderes de Sant Antoni i la no menys tradicional foguera, que enguany estrena horari i serà l'acte amb què finalitzen les festes.

Informa i fotos: Sabín

fotos facefotos facefotos face082-sant-antoni-3

 

 

15 Gener 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres