L'Ajuntament de Puçol ja ha pagat als veïns més de 136.000 euros per les beques de llibres d'este curs

L'Ajuntament de Puçol ha sigut un dels primers de la Comunitat Valenciana a pagar les beques de llibres d'este curs: el 29 de desembre va ingressar, als 1.406 veïns que havien presentat la sol·licitud correctament, la part corresponent al primer termini, amb una inversió total de 136.040 euros. El segon termini es pagarà a final de curs, quan s'entreguen els llibres en bon estat.

Xarxa Llibres és un projecte conjunt de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i els ajuntaments, per a finançar a parts iguals les beques de llibres dels escolars, una idea que s'ha posat en marxa per primera vegada este curs.

De l'1 al 18 de desembre, organitzats per col·legis, els pares disposaven de dos dies per a acostar-se a l'ajuntament per a entregar la documentació i presentar la sol·licitud. En eixe termini, un total de 1.407 pares han presentat la sol·licitud, de les quals totes complixen els requisits excepte una, a la que se li ha demanat que esmene algunes dades per a poder complir la que marca la convocatòria.

En total hem aprovat 1.406 beques, després de realitzar les comprovacions necessàries, i el 29 de desembre vam fer l'ingrés de la quantitat corresponent a tots els veïns, el que ha suposat per a l'ajuntament un desembossament de 136.040 euros”, explica la regidora Mery Cortell, responsable d'Educació. “El compromís era efectuar el pagament al gener, pel que ens hem avanç inclús a totes les previsions inicials, una cosa que els veïns han acollit de molt bon grau”.

Xarxa Llibres ha suposat un esforç addicional per als treballadors municipals, ja que durant el mes de desembre s'ha treballat amb un equip de deu persones atenent permanentment els veïns que venien cada dia a realitzar consultes i presentar les sol·licituds… i tot això sense desatendre la resta de projectes en marxa.

Posteriorment s'ha estat treballant en les comprovacions de les dades i, finalment, s'han tramitat tots els pagaments abans de finalitzar l'any. “Este primer pagament era com a màxim de cent euros per cada becat i queda pendent el segon, a final de curs, quan s'arrepleguen els llibres i es comprove que s'entreguen en bon estat per a ser reutilitzats en cursos posteriors”, finalitza la regidors.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

061-mery-cortell-atendiendo-becas-2

14 Gener 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres