El Grup de Senderisme Puçol comença l'any amb el retorn a una vella coneguda: la Serra Calderona

No volíem deixar passar esta oportunitat de realitzar una ruta “plaent” després de les festes nadalenques i mostrar als nostres companys de viatge del Grup de Senderisme Puçol els paratges i racons que ens oferix la Serra Calderona i més concretament l'ombria de La Redóna o Barca Chitá, muntanya pròxima a Gilet, i per descomptat, el Morro o Xocainet, tot això sense oblidar-nos dels murs de l'emblemàtic Garbí.

Sens dubte una excel·lent ruta molt pròxima que, des d'ací, anime a recórrer sense presses ja que el seu excel·lent pineda, salvada miraculosament de l'últim incendi succeït en la zona, realça si és possible el seu alt valor mediambiental.

La ruta proposada té com a eix principal el PRV-318, que part des de la població d'Albalat dels Tarongers, encara que nosaltres vam partir des de la rotonda que s'accedix a la dita població per a, en uns centenars de metres, contactar amb la plataforma del tren miner d'Ulls Negres, que discorre paral·lela a l'autovia, i sobrepassant un túnel del dit traçat.

La següent fita és el camí de La Redóna, camí de terra rogenca característica de la zona que de seguida veiem la seua cima desafiador de a penes 427 metres. Però abans ens vam desviar pel barranc de les Merles, rodejats d'una exuberant vegetació i un manto de pins blancs. En este barranc trobem alguna tolla i un aljub, el que denota la humitat que se estén sobre esta zona.

Una vegada la senda ens eleva cap a la cima de La Redóna, tornem la vista arrere per a delectar-nos amb l'encaixament del barranc i els murs de la mola de pedra de roig del Garbí.

Prosseguint el nostre itinerari vam arribar fins al Xocainet, elevació muntanyosa de 438 metres, per a, en còmode descens per un sendet, acostar al paratge de La Murta i la seua font homònima.

Ja només ens queda dirigir-nos cap a les verticals parets del Garbí i per una senda anar tancant el bucle d'este singular traçat, per a tornar al punt d'inici.

Espere que la ruta haja sigut del grat de tots, i només em queda citar-los a la següent, un poc més muntanyenca amb el Benicadell.

Ens veiem la pròxima en les Fontetes.

+ Info: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Informa i fotos: Paco Ramírez | Coordinador del Grup de Senderisme Puçol

fotos face

068-senderistas-en-calderona-1

13 Gener 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres