La festa de la U D Puçol: primer que res el futbol és un joc i cal disfrutar d'ell

La festa de la U D Puçol: primer que res el futbol és un joc i cal disfrutar d'ell

 

L'equip Aleví, campió de la seua categoría.

Enric Esteve va ser l'encarregat de presentar l'acte final de temporada de les escoles de futbol de la Unió Esportiva Puçol. Ja en la seua primera intervenció demanava que tots reconeguérem una cosa moltes vegades oblidat ''el futbol és primer que res un esport, un joc, basta ja de tanta pressió que a vegades ens fa oblidar que primer que res cal disfrutar''.

I com estàvem de festa i de disfrutar es tractava, Fernando Ferrer (o siga, ''el Rallat'') i el seu fill van pujar a l'escenari per a delectar-nos amb unes ''albaes''. Era el primer acte d'oci per als quasi mil assistents, en la seua major part pares dels xics d'esta multitudinària escola esportiva. Però no va ser l'últim, un vídeo elaborat per la directiva i projectat en una pantalla gegant va servir per a donar un repàs als díhuit equips que componen la U D. Puçol... Bo, a tots menys a un, perquè l'Aleví ''A'', que s'ha proclamat campió en la seua categoria, va tindre el seu propi vídeo especial.

A més d'això va haver-hi més trofeus cedits per empreses i associacions locals (com Mauropal, Màster, El Passerell, les Penyes, Basauri, xufes Bou i, per descomptat, l'Ajuntament de la població, que sempre està atent a col·laborar en este tipus d'actes) i, com no, sorteig de regals entre el públic assistent.

En la part final, com és de rigor, van pujar a saludar tots els equips, un a un, mentres la seua imatge es projectava en la pantalla gegant i la directiva entregava el premi a la regularitat i al màxim golejador.

Molts premiats, encara que entre tots ells un va tindre un homenatge especial: Paco Claramunt rebia de mans dels seus propis companys una placa pel seu exemplar comportament i la seua trajectòria esportiva. També l'entrenador de l'aleví (campió de la seua categoria) i el president van tindre premis dels seus pupils. Inclús va haver-hi homenatges a quatre persones que, gràcies al seu esforç diari, han contribuït que el futbol base funcione a la perfecció en la població i es parle d'ell en Internet, en la televisió local i, en fi, en totes parts.

Però si de funcionar a la perfecció es tracta, hi ha un nom que apareix des de fa molts anys lligat a la UD Puçol: Pascual Orero. El ja nou president va pujar a l'escenari i va començar el seu discurs amb cert aire de disgust (''m'entristix que ningú se presente a la junta directiva quan han passat els nostres quatre anys''), però prompte les seues paraules van reprendre l'alegria pròpia de la nit per a manifestar la seua intenció de seguir com a president altres quatre anys i lluitar per nous triomfs esportius: ''m'emocionen estos colors, m'emocionen estos xavals, i per tot això seguirem treballant. Tant de bo hi haja més jugadors nostres en la selecció nacional, o que se'n vagen al València i al Vila-real, com enguany. Això és el que dóna sentit al nostre treball de directius''.

Salvades les eleccions (que en el futbol també n'hi ha, com en política) i salvada també la justificada absència de l'alcalde, per tindre un compromís previ, va ser la regidora Inmaculada Arcos l'encarregada de parlar en representació de l'Ajuntament, i ho va fer recordant que ''seguirem donant suport al club, no en va són 350 els jugadors que té esta escola i, a pesar del descens del primer equip, la temporada ha sigut molt bona en general''.

Com a punt final va haver-hi castell de focs artificials, no pel descens del primer equip, sinó perquè, com havia dit la regidor, la temporada ha sigut bona i, sobretot, perquè és una brillant forma de posar punt i final a una nit de festa, de premis, de somriures, de promeses... i tot això és el futbol: un esport i un ambient per a disfrutar. Prou de pressions, disfrutem de l'esport.

Pascual Orero, president de l'UD Puçol.

17 Juny 2003
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres