Una Cenicienta còmica per Nadal: la pantomima britànica al Caxton College

Seguint la tradició britànica, Caxton College celebra el Nadal amb la posada en escena d'una pantomima destinada a entretindre als més xicotets. Enguany els professors i personal no docent de Caxton College han pres com referent el clàssic infantil de La Cenicienta per a executar artísticament la seua particular paròdia nadalenca entre parlaments creatius i vestuari i gestualitat exuberant.

La societat anglesa no entén el Nadal sense assistir, o inclús participar, de les divertides representacions humorístiques i musicals, en forma de pantomima, on de manera sarcàstica el rol de la dona sol estar interpretat per hòmens i viceversa. Les seues alegres escenes d'embull absurd garantixen la carcallada entre el públic infantil assistent. Este tipus de paròdies festives arreplega la tradició del teatre isabelí on Shakespeare va ser tot un referent.

Enguany els professors i personal no docent de Caxton College han pres com referent el clàssic infantil de La Cenicienta. La pantomima britànica, a diferència de la mímica dramàtica, no es representa completament en silenci sinó que es nodrix de l'ambient escènic del teatre burlesque victorià i inclús de l'òpera buffa italiana. La relació més directa a Espanya podríem trobar-la en el sainet jocós que va tindre enorme popularitat a partir del segle XVIII i que a València per les seues Falles tanta notorietat rep.

Este tipus d'iniciatives artístiques còmiques en què el professor es puja a un escenari per a irradiar bon humor entre els seus alumnes, els que interactuen des de les seues butaques, “ajuda a reforçar la relació educativa entre ambdós, perquè esta siga més estreta i de major confiança”, destaca Amparo Gil, directora de Caxton College.

En esta època de l'any és molt freqüent veure actors famosos actuar en pantomimes que es programen exclusivament per Nadal en teatres britànics de prestigi com el London Paladium.

Informa: Marta Gómez | Fotos: Marcus Hofferer

067-pantomima-caxton-1

11 Gener 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres