Fidels a la seua cita després de les mantegades, 300 espartans prenen l'eixida del GR10-Xtrem a Puçol

El divendres 8 de gener es va realitzar la presentació oficial en l'Espai Jove, el lloc que des de 2012 s'utilitza per a la inscripció, arreplega de dorsals i benvinguda a la prova del GR10-Xtrem: 94 quilòmetres de muntanya entre Puçol i Andilla, amb un termini màxim de 18 hores per a completar-los. El dissabte, a les 6 del matí, eixien els 300 inscrits… un d'ells, el dorsal 307, va arribar quan l'eixida s'havia celebrat, encara que l'organització va realitzar la revisió pertinent i li va permetre córrer. Al cap i a la fi corria amb si mateix, no contra els altres.

Al desembre de 2008 van ser dos corredors. En 1911 ja eren 77 els que arribaven a la meta després dels durs 93 quilòmetres. Des de fa uns anys, són 300 corredors, 300 espartans com a ells mateixos els agrada considerar-se, els que recorren la senda GR10 des de la costa (Puçol) fins a l'últim poble de la província de València (Andilla).

I no són més perquè l'organització ha situat ací el límit màxim per qüestions de seguretat i logística… el que fa que el termini d'inscripció s'esgote ràpidament.

És la primera prova de l'any, la “quemapolvorones” com la anomenava el speaker oficial minuts abans de donar l'eixida. Una prova que compta amb molts seguidors i que està considerada una de les més complexes de la Comunitat Valenciana… encara que n'hi ha més llargues, més dures, més...

Sempre pot haver-hi més, encara que hui per hui és una de les estreles del calendari.

Així ho reconeixia Enric Esteve, alcalde de Puçol, el divendres 8, durant la presentació del recorregut i el repàs a la normativa d'esta exigent competició. Un acte, celebrat en l'Espai Jove per quint any consecutiu, en el que també va estar present el regidor Xavi Alcácer, qui va destacar  “l'exemple d'esportivitat i afany de superació que suposa una prova d'esta dificultat”.

La jornada prèvia es va tancar amb un sopar en un ambient familiar en el poliesportiu municipal, on alguns dels corredors es van quedar a dormir, ja que a les 5 de la matinada tocava la revisió final d'equips i el control de les mesures de seguretat, tasca en què va tirar una mà així de gran el Club Atletisme Puçol, col·laborador de l'organització en tot el que es referix als preparatius i l'eixida.

Després d'unes paraules d'ànim en el Palau d’esports, en les que l'organització del CXM va demanar als corredors que extremaren “la neteja durant la prova, perquè costa molt aconseguir els permisos i un dels requisits fonamentals és que la muntanya la cuidem entre tots”, els 300 espartans van anar col·locant-se en l'arc situat en la porta del poliesportiu.

Sense presses, són moltes hores per davant com per a estar preocupats per prendre una bona posició en l'eixida.

I, sobretot, perquè molts vénen a disfrutar, a provar-se. En este tipus de proves extremes, cada un competix amb si mateix… encara que sempre hi haja un guanyador.

Prova del concepte d'esportivitat que impera en el GR10-Xtrem va ser l'arribada del dorsal 307 amb retard. Un veterà que, abans que res, volia competir, disfrutar del plaer de la prova. L'organització, que ja estava desmuntant el punt de control, no va tindre problemes en una revisió d'urgència… i a autoritzar l'eixida, encara que fóra cinc minuts després de la resta de corredors.

Al llarg del dissabte aniran arribant notícies del pas per Penyes de Guaita, Segart, Serra, Gátova, Altura, Montmayor, Sacanyet, Canals, Andilla i La Pobleta, on està situada la meta, 94 quilòmetres després de l'eixida, i on s'entreguen els premis a les 7 de la vesprada… encara que molts corredors encara no hauran creuat la línia d'arribada.

Tenen de límit 18 hores per a fer-ho: a mitjanit del dissabte es tanca el termini.

I encara i així, passada la mitjanit, en edicions anteriors hi ha hagut algun corredor que seguia en la muntanya, per segona nit consecutiva, intentant véncer el cansament, el dolor, la foscor… i trobar la seua pròpia meta.

Informa i fotos: Sabín 

fotos facefotos facefotos face

055-retraso-dorsal-307

09 Gener 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres