El Grup de Senderisme Puçol en la Vega del riu Bohilgues

A cavall entre les terres de Conca i Terol es troba “l'illa bonica”, el Racó d'Ademús, una comarca valenciana d'una gran singularitat, on transitar per les seues sengles traçades pels seus habitants en esta terra d'encreuaments.

El senderista anirà descobrint la bellesa del paisatge un tant peculiar, perquè es conjuga el terreny muntés més abrupte i desolat amb reductes de verdaders “oasis” com són els boscos de ribera, amb paratges d'alt valor natural amb ecosistemes diferents, per tot això és una bona opció visitar esta comarca i poder conéixer millor la seua idiosincràsia.

El Grup de Senderisme Puçol este passat diumenge 22 de novembre, ens vam encaminar cap esta comarca i més concretament al seu capital, Ademús, per a realitzar la ruta de la Vega del riu Bohilgues, un dels afluents del riu Túria, per a transitar pel traçat del PRV-131.6 ruta del Bohilgues i del Val amb direcció Vallanca.

Una ruta lineal en un entorn fluvial que en esta època de l'any, mitat de tardor ens va captivar, perquè és un plaer per a la vista: els colors ocres de l'entorn, ens descobrixen xicotetes cascades, algun assut i, en definitiva, una amalgama de colors, sons i olors tardorenques.

La ruta no presenta cap dificultat i el seu recorregut és apte per a aquells que vullguen començar a “assaborir” l'activitat de senderisme, són només 12.100 metres, anada i tornada per la mateixa senda i pràcticament el desnivell és mínim.

La pròxima ruta serà el diumenge 13 de desembre, ens “avancem” una setmana abans en la programació, ja que com és sabut el següent diumenge tenim una cita amb les urnes.

La ruta programada és el Tossal del Mollet i el desplaçament amb cotxe particular.

+ Info: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Informa i fotos: Paco Ramírez | Coordinador del Grup de Senderisme Puçol

fotos face

976-senderistas-en-bohilgues-2

26 Novembre 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres