Puçol s'oposa per unanimitat al transport de mercaderies perilloses pel seu terme municipal

El 26 d'octubre, el ple municipal va aprovar per unanimitat dir no que cada mes passen per Puçol tres transports de material radioactiu amb destinació al magatzem temporal centralitzat de Villar de Cañas, en Conca. Un transport 6.700 tones de residus nuclears a l'any, procedents de 7 centrals nuclears, que afecta 216 pobles i més de 6 milions de veïns… perquè el transport d'este tipus de mercaderies sempre és perillós.

Juanjo Manzaneque, regidor de medi ambient, recorda “els 800 accidents que hi ha hagut al Regne Unit en els últims 50 anys, una cosa que no cal oblidar perquè els contenidors que van en els camions no suporten les caigudes o el foc i, sobretot, no hi ha un pla d'emergències en el cas d'un accident nuclear en ruta… pel que si es produïra un prop de Puçol generaria perjuís incalculables per a les persones, però també per a l'horta i el turisme a mitjà i llarg termini”.

Sensibilitzar els veïns perquè es posicionen en contra del pas de camions carregats de material radioactiu, tres vegades cada mes és, perque és, per al regidor, jugar massa vegades a la loteria.

De fet, hui Espanya paga més de 23 milions d'euros cada any a França, per a emmagatzemar allí els nostres residus nuclears. Però esta situació pot canviar en qualsevol moment, pel que cal buscar alternatives al transport de material radioactiu previst des de totes les nuclears cap a Conca: “una opció és que cada central nuclear tinga el seu propi magatzem temporal i una altra és que el nou govern no autoritze la construcció d'un magatzem únic centralitzat a Villar de Cañas”.

En tot cas, l'aposta de Manzaneque va més enllà, perquè la clau és abandonar l'energia nuclear i triar altres opcions de què ja disposem: “Cal apostar per energies netes i renovables. El futur no passa per les energies nuclears, sinó pels valors mediambientals”.

Així l'han entés tots els components de l'actual corporació municipal, pel que el 26 d'octubre van aprovar per unanimitat la proposta d'oposar-se al transport radioactiu per Puçol.

Informa: Sabín |Fotos: Sergio Maestro

950-juanjo-manzaneque-1

23 Novembre 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres