T'imagines a l'Orquestra Simfònica de Santa Cecília compartint escenari amb tres grups de rock?

Alguna vegada havies pensat veure i escoltar al Centre Musical i Instructiu Santa Cecília compartint un concert amb tres grups de rock de l’Ampli? Dissabte que ve 21 de novembre, a les 19 hores, en la Casa de Cultura, no hauràs d'imaginar-ho, només disfrutar-ho. Tres grups de música clàssica (l'orquestra simfònica, el cor i el cor infantil) junt amb tres grups de rock (Aerial Assembly, Acid Cookies i Come Back Karma), junts en un concert històric.

Després d'haver sigut alumne durant anys en la seua escola, a la tardor de 2013 Javier Teruel va passar a ser el director de l'orquestra simfònica i la banda juvenil del Centre Musical i Instructiu Santa Cecília de Puçol.

I des del primer moment es va marcar dos clars objectius: potenciar l'escola en què ell mateix s'havia format i atraure més públic als concerts, perquè tots junts disfrutaren de la Música, així, amb majúscules.

Ja al novembre de 2013 es va comprovar eixa línia amb la posada en escena d'El llac dels cignes; a la que va seguir, a l'abril de 2014, la que fins hui és la seua actuació més impactant: Un concert de pel·lícula.

En Un concert de pel·lícula les adaptacions musicals van servir per a combinar qualitat i comercialitat: els títols, triats pels membres de l'orquestra, van permetre al públic disfrutar de peces tan conegudes com Parque Jurásico, Star Wars, Juego de tronos, El señor de los anillos, Amelie, Loca Academia de PolicíiPiratas del Caribe.

Des del primer moment, la música i les imatges eren les protagonistes: amagada darrere de la pantalla, encara que visible a través de les imatges, l'orquestra interpretava una impressionant selecció de bandes sonores però sense assumir el protagonisme, acceptant un paper modest, quasi secundari.

Darrere, però molt present.

Ja llavors, Javier anunciava que el seu següent desafiament era posar en el mateix escenari a l'orquestra simfònica i a diversos grups de rock, interpretant junts peces molt conegudes de noms punters.

I l'hora ha arribat: el dissabte 21 de novembre, en la sala d'actes de la Casa de Cultura, l'orquestra simfònica de Santa Cecília, el cor i el cor infantil actuen junt amb els components de tres grups de rock local: Aerial Assembly, Acid Cookies i Come Back Karma.

Col·locarem l'orquestra darrere, amb micros en cada secció, per a poder cobrir el so dels amplificadors dels grups de rock”, explica Javier Teruel. “Els rockeros aniran canviant en cada peça, inclús mesclant músics de distints grups, i tindrem en l'escenari entorn de 45 músics en tot moment. Una actuació realment espectacular”.

Seguint el seu plantejament, han triat temes i grups coneguts, perquè els músics disfruten tocant i, per descomptat, utilitzant l'orquestra simfònica “perquè si fóra la banda hauríem de deixar fora del concert a la secció de corda i això sempre repercutix en l'ànim dels músics. Tots junts per a disfrutar d'este moment”.

En el programa s'inclouen temes d'AC/DC, Black Sabbath, Animals, Bon Jovi, rock gòtic i inclús els mítics Pink Floyd.

Preparar-ho no ha sigut fàcil.

Nicolás Romero i Javier han treballat durant mesos en els arreglaments, adaptant partitures per a les distintes seccions de l'orquestra.

A més, com hi ha programat un segon concert —el 28 de novembre—, amb la banda, ha calgut alternar els assajos de l'orquestra simfònica i la banda, que compartixen un bon nombre de músics. Finalment, este experiment implica la sonorització amb micros i altres problemes tècnics que encarixen la proposta per a portar-la a altres poblacions… encara que si arriben ofertes s'estudiaran.

Però tot això serà en el futur.

El present és molt més senzill: després d'un any de treball, en la setmana de la patrona de la música, Santa Cecília estrena un espectacle que promet ser històric. Ho fa el mateix dia en què presenta la nova musa de la música: Laura Angelina Fech Torres.

Però eixe dia la musa serà només l'aperitiu.

Tres grups de rock i tres formacions de Santa Cecília es pujaran a l'escenari disposats a demostrar que la Música és sempre una cosa que ha d'escriure's així, amb majúscules.

El concert és gratuït… però les places són limitades. Fins a completar l'aforament.

Informa i fotos: Sabín Disseny cartell: Pedro Ponce

fotos facefotos face

912-un-concierto-de-pelicula-5

17 Novembre 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres