Puçol ja compta amb 28 parcs infantils que complixen les mesures de seguretat que exigix Europa

Ases XXI és una empresa acreditada per l'Entitat Nacional d'Acreditació (ENAC) per a realitzar certificacions i està treballant en la revisió i certificació dels 14 parcs infantils de Puçol que enguany s'estan adequant per a complir amb la normativa europea en matèria de seguretat. Estos parcs se sumen als 14 que ja van obtindre la certificació en els dos anys anteriors, pel que ja són 28 zones amb jocs infantils les que s'ajusten a les lleis europees.

Tindre la certificació europea de seguretat dels nostres parcs és un treball continu, ja que cal realitzar revisions cada any, prestant especial atenció als jocs infantils”, explica Xavi Alcácer el regidor responsable dels parcs. “Hui tenim 28 parcs certificats en la població i encara hi ha veïns que es queixen, però és impossible tindre un parc i una zona de jocs infantils en cada plaça; però això sí, els que tinguem han de complir amb totes les mesures de seguretat que exigix la Unió Europea”.

Xavi i Pilar Esteve, la tècnic que s'ocupa de supervisar el manteniment dels parcs, van visitar el dijous 5 de novembre la zona de la platja, on David Busquiel i el seu equip d'Ases XXI treballaven en el mesurament de cada un dels paràmetres de seguretat que exigix Europa, tant en els jocs com en les soleres encoixinades on han d'anar ubicats.

Com els certificats de seguretat tenen una vigència d'un any, el manteniment dels mateixos és una tasca continuada en la que durant 2015 i 2016 l'ajuntament invertirà un total de 106.000 euros, sobretot destinats a garantir la seguretat dels usuaris.

En concret, els 14 parcs que s'estan posant a punt enguany per a complir amb la normativa de conservació i manteniment de les àrees de jocs infantils són els següents: nous jocs en el Camí La Mar, Riu Xúquer, Plaça Clara Campoamor, Plaça Roma, Nicolás Factor, Plaça País Valencià, Plaça Miguel de Cervantes, Avinguda Mancomunitat de l’Horta Nord, Plaça Lluis Vives, Plaça La Pau, Plaça Enrique Granados, Plaça Ernest Lluch i dos zones verds situades en el carrer La Murta.

A estos parcs infantils, tots ells municipals, se suma el manteniment de les tres zones de jocs en la platja, la titularitat de la qual correspon a la Conselleria de Turisme, encara que és l'ajuntament qui s'ocupa del seu manteniment.

Informa i fotos: Sabín

fotos face917-certificacion-parques-infantiles-2

17 Novembre 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres