“No ho deixa ell, ho deixes tu”, eslògan de la nova campanya de conscienciació per a amos de gossos

Pancartes, fullets, , cartells en llocs públics, notícies, avisos en xarxes socials i pàgina web, inclús un espot publicitari. És una de les campanyes de conscienciació més àmplies dels últims anys… i és l'antesala d'una actuació lògica: les denúncies van de 30 a 600 euros, segons els casos, i sempre paga l'amo, perquè “No ho deixa ell, ho deixes tu”.

Com a amo del gos, tu tens la responsabilitat d'arreplegar els excrements que deposite en la via pública”, apunta el regidor Juanmi Bayarri Moreno. “I com s'ha produït un important increment del nombre de mascotes hem començat esta nova campanya de sensibilització que anirà acompanyada de les corresponents sancions administratives”.

El problema, com sempre, és que no es pot denunciar si la policia no pilla in fraganti a l'amo que se “oblida” d'arreplegar els excrements de la seua mascota. Una de les queixes habituals dels veïns i el cavall de batalla de tota campanya sobre les cures que han de tindre en compte els amos de mascotes.

En esta ocasió, no es tracta d'una campanya puntual, sinó que es pretén arribar per tots els mitjans de comunicació disponibles en l'ajuntament (des d'Internet al periòdic local, passant per cartelería, mupis, fullets i pancartes) i que siga una campanya que perdure en el temps.

A més, no es va a quedar només en el carrer, sinó que en el futur volem arribar als col·legis, perquè els més jóvens comprenguen que és necessari pensar en el benestar animal i que tindre una mascota en casa implica una sèrie de responsabilitats”, continua el regidor. “De fet, esta campanya naix de la col·laboració amb l'Associació de Propietaris Responsables, un grup de veïns que està treballant perquè el respecte entre propietaris i veïns siga recíproc”.

En definitiva, hi hi haurà denúncies, clar. I són xifres importants: de 30 a 600 euros, depenent del lloc, el caràcter reincident i altres mesures previstes en l'Ordenança municipal sobre tinença d'animals domèstics.

Però abans toca recordar als veïns les seues responsabilitats com a amos.

I això passa per admetre que, en el cas de les caques dels gossos: no la deixa ell, la deixes tu.

Informa: Sabín |Disseny cartell: Sento Pascual |Fotos: Sergio Maestro

videoinfo

929-campaa-cacas-perros-3

16 Novembre 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres