Article de Poble del mes d'octubre: “9 d’Octubre, valencians sense afegitons”

Este és el text de Poble del mes d'octubre, titulat 9 d’Octubre, valencians sense afegitons.El ple del 26 de març de 2012 va modificar el Reglament de Mitjans de comunicació Local, aprovat en 2008, per a permetre la publicació d'un article mensual en la web municipal als partits polítics que es van presentar a les eleccions municipals i no van aconseguir representació en l'ajuntament.

El dia 9 d´Octubre (dia de la Pàtria valenciana) tornarà a estar marcat per la divisió imposta, des de fòra, als valencians. Pareix que l´incomoditat haja de ser la tònica entre els que llegítimament volem sentir-nos a soles valencians i més encara en el nostredia. Açò ya ve ocorreguent des de fa massa anys, propiciat, precisament, per polítiques que fomenten la divisó gestades pels nostres benvolguts governants. Des de temps immemorials, bona part dels nostres càrrecs públics s’han dedicat a preocupar-se més per ofrenar noves glories ad atres territoris que a treballar, en voluntat de servici, pels seus electors, els valencians.

Volem que la nostra nacionalitat valenciana, reconeguda en l’última reforma estatutària, torne a ocupar el lloc que li pertoca dins de l´Estat Espanyol i de l’Unió Europaa. Ara, pròxima una nova fita electoral, més que mai, és el moment oportú de reivindicar la nostra valenciania i les nostres ganes de seguir sent u dels pobles més acollidors i solidaris del Mediterràneu. En este nou cicle de la política valenciana, no podem deixar que continuen afonant més la nostra identitat social, econòmica i cultural. Per molt que s’esforcen, no van a tallar les nostres raïls. Valencians som i valencians continuarem sent.

Necessitem, com a poble, recuperar l´autoestima i l´esperança. Nos urgix oferir oportunitats de desenroll a la nostra joventut, evitant que hagen d’abandonar la seua estimada terra en busca d’oportunitats laborals.

Els nostres majors, que tant han fet per nosatres, llegant-nos el seu esforç i la riquea d’esta terra generosa, i als quals moltes vegades oblidem, obviant la prosperitat que nos llegaren, també mereixen que recuperem per ells l´identitat valenciana,forjada i formada per gents de totes les parts del món. Valencià és tot aquell que vol sentir-se tal, vinga d’a on vinga, vixca a on vixca.

Treballem per una unió real, per una verdadera cohesió social, que nos permeta, a tots els valencians, viure en una societat justa, equànim, solidària i feliç. Ixcà el nostre treball nos done la collita generosa de l’extinció dels caïnites interessos, partidistes o personals, els quals tants problemes han general. Volem una societat a on el proyecte colectiu estiga per damunt dels lliderages personals. Els nous temps reclamen noves formes, encetar nous camins cap al be comú i la prosperitat compartida.Açò exigix treballar en honradea i humiltat, en humanitat i altruisme. És l’hora de les ments serenes, de trencar marbres en la constància de la gota d’aigua, la qual, una darrere d’una atra acaba trencant lo que pareixia impossible. Els murs més alts acaben caiguent si treballem en perseverància a curt, mig i llarc determini. Este canvi comença per u mateix, convertir-nos en agents de canvi social individuals, els quals com a societat, aportem construcció positiva als nostres conciutadans.

La societat valenciana precisa d’estes conductes per a preservar la a nostra identitat autònoma i dimensionar-la internacionalment. Si volem, entre tots podem resituar-nos en est espai de tranquil orgull colectiu. Els nostres fills mereixen viure en un recuperarat i just esplendor econòmic i cultural,en el qual l´autoestima privativa acullga a tot el qui vullga vindre.

Est és el camí, mamprés en pas ferm, en l’alegria solidària de la vocació de servici,necessari per a reviscolar l’image coorporativa interna i externa del nostre poble, danyada cruelment pels desaprensius que han balafiat els nostres recursos socials, econòmics i culturals. No han conseguit alienar-nos, ni ho conseguiran. El poble valencià és ferm i capaç, en ilusió, de revertir els pijors escenaris. Nos alçarem tantes voltes com calga. Valéncia tot s’ho mereix.

¡Vixca Valéncia unida i lliure!

Una opinión de Rubén Collado/Alvaro Cebrian - POBLE Puçol

*Escrit segons les Normes d'El Puig, única normativa válida per a la Llengua Valenciana.


Nota: Per petició del grup polític municipal, el text de l'article es publica en valencià i sense cap correcció ortogràfica o gramatical, tant en la pàgina web municipal en castellà com en la web en valencià.

06 Novembre 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres