Calderona Viva estrena ruta teatralitzada a La Costera de Puçol: primera representació de l’espectacle “Saps com fer un aeroport d’abelles?”

El 25 d'octubre, Calderona Viva va estrenar la seua nova ruta teatralitzada Saps com fer un aeroport d'abelles? a La Costera de Puçol. Este espectacle per a tota la família, organitzat pels ecologistes amb la col·laboració de l'Ajuntament de Puçol, va discórrer per l'itinerari botànic de La Costera, un escenari natural on l'abella reina Amaia va ensenyar a l'obrer Benito Milhomes els serveis i els beneficis ambientals que ens reporten els boscos. I ho va fer davant de l'atenta mirada de grans i menuts, que van disfrutar d'un inoblidable matí de muntanya, jocs i teatre en este paratge de la Serra Calderona.

Benito Milhomes, obrer i pensador, arriba a La Costera de Puçol amb la intenció de construir un heliport i urbanitzar este paratge natural municipal de la Serra Calderona. Però, de sobte, Amaia, la reina de les abelles de La Costera, es creua en el seu camí per a aturar-lo i salvar de la rajola el pulmó verd de Puçol. Com? Doncs, convidant-lo a recórrer amb ella l'itinerari botànic de La Costera per a ensenyar-li els beneficis i els serveis ambientals que ens reporten els boscos.

Així comença Saps com fer un aeroport d'abelles?, la nova ruta teatralitzada de Calderona Viva, un espectacle carregat de jocs i contes infantils que vam tindre el plaer d'estrenar el passat dissabte, 24 d'octubre, a La Costera. L'activitat, organitzada pel col·lectiu comarcal d'Acció Ecologista-Agró Horta Nord amb la col·laboració de l'Ajuntament de Puçol, va comptar amb una trentena de participants de totes les edats, que van descobrir amb Amaia i Benito els tresors naturals d'esta muntanyeta que els ecologistes custodiem des de 2011.

Durant aproximadament hora i mitja, grans i menuts van acompanyar als dos nous personatges de l'univers de Calderona Viva per La Costera, on van aprendre d'una manera divertida i diferent els usos tradicionals de l'espart; les interaccions entre aus, insectes i flora; les espècies de palmeres; les adaptacions als incendis de la vegetació mediterrània...

I molts secrets més que no t'anem a contar, perquè volem que vingues a descobrir-los en persona quan tornem a convidar a Amaia i a Benito a visitar La Costera. Tranquils, que serà prompte.

Però, abans convocarem dos nous voluntariats.

En novembre un per a revisar les caixes-niu per a ocells insectívors que tenim instal·lades en el paratge. I en desembre un altre per a combatre la Lantana camara, una espècie de flora exòtica que comença a invadir perillosament La Costera.

Ja vorem si per a Nadal, els Reis Mags ens porten de regal l'aeroport d'abelles dels companys de Calderona Viva...

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ.

Informa: Miguel Crespo | Fotos: Calderona Viva

fotos face

901-ruta-teatralizada-costera-2

02 Novembre 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres