Acció Ecologista-Agró i una desena de voluntaris condiconen l’aljub de La Costera, un punt d'aigua temporal on habiten els amfibis del paratge natural municipal de Puçol

El col·lectiu comarcal d'Acció Ecologista-Agró Horta Nord organitzà un nou voluntariat a La Costera de Puçol, un paratge natural municipal que els ecologistes custodien des de 2011. L'objectiu d'esta convocatòria, que comptà amb la participació d'una desena de voluntaris i el suport de l'Ajuntament de Puçol, era restaurar l'Aljub de La Costera, un xicotet punt d'aigua temporal que aprofiten els tòtils (Alytes obstetricans) i les granotes verdes (Pelophylax perezi) per a reproduir-se en esta muntanyeta de la Serra Calderona. 

Amb motiu del projecte Adopta una Bassa del grup naturalista Roncadell, el col·lectiu comarcal d'Acció Ecologista-Agró Horta Nord realitza periòdicament jornades de seguiment d'amfibis a l'Aljub de La Costera, un punt d'aigua temporal on podem trobar cabuts de tòtil (Alytes obstetricans) i granota verda (Pelophylax perezi).

Durant este estiu, els ecologistes van descobrir que esta xicoteta bassa del paratge natural municipal de Puçol s'havia col·lapsat de pedres i, per tant, havia perdut la seua capacitat per a arreplegar l'aigua de la pluja.

Així que el passat dissabte, 26 de setembre, abans de les esperades i tan desitjades pluges d'estos dies, AE-Agró Horta Nord organitzà amb la col·laboració de l'Ajuntament de Puçol un voluntariat per a restaurar este punt d'aigua temporal. La desena de voluntaris que es van sumar a esta convocatòria van fer una cadena humana i, pam a pam, van retirar les pedres que col·lapsaven l'Aljub de La Costera. I, com per obra de màgia, baix de les pedres van trobar l'aigua i en ella, nadant amagats, cabuts de tòtil!!!

A més a més de restaurar esta xicoteta bassa, els voluntaris van tallar les paleres (Opuntia ficusindica) que havien rebrotat a l'entorn de l'Aljub de La Costera, on AE-Agró ha realitzat diferents actuacions per a controlar la presència d'esta espècie exòtica invasora en esta muntanyeta de la Serra Calderona, un paratge que els ecologistes custodien des de 2011.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ.

Informa i fotos: Miguel Crespo | Acció Ecologista Agró

fotos face

824-voluntariado-anfibios-4 

01 Novembre 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres