Ja estan en marxa les obres de desviació del barranc Pascual

Cívica Construcció ha représ les obres de desviació del barranc Pascual al barranc del Puig, amb l'eixamplament del tram final d'este, fins al mar, la qual cosa implica eixamplar o construir nous uns quants ponts i una connexió baix l'actual séquia de Moncada. El cost total de l'obra actual junt amb la ja executada fa anys és de 17.460.000 euros, pagats íntegrament per la Generalitat Valenciana, i estarà finalitzada al setembre de 2016.

Les recents inundacions de part del nucli urbà de Puçol han tornat a posar sobre la taula una obra històrica, el projecte de la qual es va publicar en el Boletín Oficial del Estado el 13 de març de 2003, en aquell temps amb un cost previst de 9.255.000 euros.

Després de distints retards, l'execució de les obres a càrrec de la llavors anomenada COPUT (Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transport) va començar en l'últim trimestre de 2007. Els projectes tècnics definitius de la canalització del barranc en el terme de Puçol i l'eixamplament del tram final del Puig es van presentar al febrer de 2009…

I des d'eixe any l'obra ha estat parada fins a setembre de 2015.

L'actuació global comprén una actuació de 6 quilòmetres dividida en tres trams: primer, eixamplament del barranc d'El Puig, des de la seua desembocadura en el mar fins a la connexió amb el barranc de Puçol; segon, condicionament del barranc d'El Puig aigües amunt de la nova connexió i condicionament del barranc de Puçol des del Camp Anníbal fins a la N-340; i tercer, la nova canalització del mateix des del pas baix la carretera fins a la connexió amb el barranc d'El Puig.

A més, el projecte inclou la generació d'una xicoteta duna en la desembocadura, el que possibilita l'aprofitament de la platja, l'evacuació d'avingudes per mitjà d'arrossegament de la duna i el drenatge per infiltració de les aigües baixes.

El treball ja realitzat fins a 2009 es va a completar durant l'any que ve amb la modificació dels ponts del Camí Ullals i el barranc del Puig, junt amb l'entroncament de la instal·lació de gas per al nou ample del barranc del Puig, ample que permeta suportar futures revingudes.

I, sobretot, suposa que per fi podrem obtindre els permisos perquè l'Ajuntament de Puçol construïsca la rotonda sobre el barranc Pascual a l'entrada del nucli urbà, en la zona sud”, explica l'alcalde Enric Esteve. “Una rotonda que permetrà crear una circumval·lació sud a través de l'avinguda Mercé Rodoreda i que enllaç amb l'avinguda Corts Valencianes”.

Paral·lelament, la desviació del barranc Pascual permetrà que el tram que travessa el nucli urbà de la població puga ser de titularitat municipal i, amb la convenient canalització de les aigües que continuaran baixant, es podrà donar un ús quotidià al barranc, en el que zones d'aparcament i d'escampament són dos de les opcions que sempre s'han contemplat.

Ana Gómez, regidora d'Urbanisme, destaca el treball realitzat estos últims mesos per a aconseguir que el projecte es reactive i subratlla que “el cost global de les obres, inclosa l'actuació ja realitzada fins a 2009 i la que es va a realitzar fins a setembre de 2016 és de 17.460.000 euros, que són aportats íntegrament per la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenrotllament Rural”.

Si no hi ha noves interrupcions, al setembre de 2016, una de les obres més desitjades pels veïns de Puçol ja serà una realitat: el barranc ja no s'inundarà i podrà ser utilitzat per al gaudi dels veïns.

Informa: Sabín |Fotos: Sergio Maestro

fotos face888-obras-desvio-barranco-1

29 Octubre 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres