XS Puçol complix quatre anys i continua creixent

Es van presentar 600 curts a les dos seccions oficials, dels que 21 s'han seleccionat enguany. Han vist les projeccions un total 350 escolars d'infantil i primària, a més dels 200 espectadors en la sessió de clausura i entrega de premis. I, posats a potenciar, els 14 grups que han rodat el seu curt exprés a Puçol són una bona inversió de futur. XS Puçol complix quatre anys i continua creixent.

Durant 9 dies, del 17 al 25 d'octubre, les activitats que organitza el festival XS Puçol convertixen el curt en un cine amb llarg abast, amb projectes per a donar a conéixer la població, potenciar el cine entre els escolars i, per descomptat, el festival competitiu, on veterans i nouvinguts es donen la mà en una foto final de família que parla del treball en equip i de l'esforç perquè el cine Extra Curt (eixa XS del nom del festival) tinga el mateix tracte que qualsevol llargmetratge.

Tot va començar el 17 i 18, amb 14 grups de jóvens escrivint, gravant i muntant el seu propi curt exprés pels carrers de Puçol.

Del 19 al 22, no sols els jurats revisaven els títols per a entregar els premis el cap de setmana, sinó que els alumnes de primària i secundària acudien al cine de la Casa de Cultura per a veure una selecció de curts adaptada a la seua edat.

Ja en la marató final, divendres 23 la inauguració i primera jornada de projeccions. Dissabte tres sessions de curtmetratges més, amb títols de la secció autonòmica i de la nacional.

I finalment, el diumenge 25, com estava previst, va ser el gran dia del festival de curts, amb tres activitats al llarg de la vesprada i l'Espai Jove ple: en primer lloc, la projecció dels 14 curts exprés rodats a Puçol el cap de setmana anterior; a continuació, la gala d'entrega de premis i projecció dels títols guanyadors; finalment, un piscolabis i una tertúlia del públic amb els guanyadors del certamen.

I els guanyadors van ser els següents:

Primer premi XpreS: Aleghoria, pel seu sentit de l'humor i una utilització correcta del tema proposat, un llibre, com a element vertebrador de la història.

Segon premi XpreS: Entrega a domicili, per la seua qualitat tècnica al servici d'una història en què l'humor és inseparable de l'acció.

Tercer premi XpreS: l'amor en 7 segons, per la seua reflexió sobre el procés creatiu i com els personatges es rebel·len contra el creador.

Una menció para En clau d'Ortifus, per la seua intel·ligent combinació d'animació, entrevistes i material inèdit. Un documental que aposta per distints llenguatges per a transmetre el món del seu protagonista.

Menció per a Javier Fesser, un reconegut professional del cine espanyol, per haver sabut adaptar un projecte d'ajuda humanitària a Sud-amèrica i convertir-ho en una atractiva i espontània cinta sobre el món dels xiquets, l'educació i la presència d'Internet. Benvinguts és una autèntica gaudida.

Primer premi a L'últim abraç, pel seu brillant guió i la utilització de materials originals i d'arxiu per a anar més enllà del documental amb una història de dos cartes que parlen de les dos Espanyes, de la memòria històrica i del nostre Ahir des de Hui.

Primer premi al corredor per ser un exemple perfecte de les virtuts del curtmetratge com a gènere: breu, amb temàtica profunda, amb personatges ben definits, amb inesperat gir final… I tot això aconseguit amb uns mitjans mínims i un guió màxim.

Definitivament, amb el XS Puçol, el cine xicotet es fa més gran.

Informa i fotos: Sabín

fotos facefotos face890-festival-cortos-xs-3

 

 

 

28 Octubre 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres