Article d'Ara Puçol del mes de setembre: “Per ofrenar noves glòries”

Este és l'article d'Ara Puçol de setembre, titulat Per ofrenar noves glòries. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de Comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Per ofrenar noves glòries a si mateixos, durante más de 20 años, desde 1988, los distintos gobiernos de la Comunitat Valenciana, Joan Lerma (PSOE), Eduardo Zaplana (PP) y Francisco Camps (PP), manipularon de forma sistemática sus estadísticas oficiales. Enviaron datos incorrectos al Gobierno central minusvalorando el gasto sanitario para reducir su déficit mediante esa obra de ingeniería contable. Ese lío empezó a descubrirse en 2012, cuando el Gobierno de Mariano Rajoy revisó al alza varias décimas el déficit por correcciones en las cifras de Comunidad Valenciana y Madrid. Eurostat (la agencia estadística de la Unión) envió misiones para investigar lo sucedido, y la Comisión abrió el año pasado una investigación formal que se cierra ahora con un sonoro revés a España.

(El País 14/7/2015)

37.376.000.000, per si no t'aclarixes amb tants zeros, 37.376 milions d'euros de deute per ofrenar noves glòries, no se sap molt bé a qui.

Però que ningú tinga cap dubte que el 9 d'octubre, data en què es commemora l'entrada a València del rei Jaume I després d'expulsar als fins aleshores valencians, els artífexs de tan gran despropòsit posaran davant les càmeres proclamant la seua valencianitat i l'amor a la seua terra, portant la gloriosa Senyera.

Estarem d'acord que els que, amb les seues polítiques de grans fastos i esdeveniments, han desmantellat la nostra educació, la nostra sanitat i els nostres serveis socials, per molt que ho pretenguen, disten molt de ser el paradigma del valencianisme.

El sentiment de poble sorgeix de les persones, dels projectes i de la il·lusió d'aconseguir un futur conjunt i millor. Conformar una identitat al voltant d'un passat que no sempre resulta fàcil d'assumir, pot abocar a un immobilisme contemplatiu i xenòfob.

Deixem-nos d'oferir noves glòries a quins sistemàticament han pretès esclafar i anul·lar la nostra identitat i la nostra cultura, a més d'emmudir la Ràdio Televisió Valenciana i junts, baix els plecs de la nostra senyera, assumim el repte de guanyar un futur per i per a les persones .

Gràcies als salvapàtries que han arruïnat el País Valencià, la Unió Europea ens ha "obsequiat" amb una multa de 18.930.000 d'euros per falsejar la comptabilitat, a més d'una altra sanció, que superarà els 6 milions d’euros, per la gestió de les ajudes agràries. (Cadena SER 2015/09/24)

Junts, juntes, imaginem, somiem amb el País que volem.

Una opinió d’Ara Puçol

807-ara-pucol

26 Octubre 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres