Article d'Esquerra Unida del mes de setembre: “Memòria histèrica”

Este és l'article d'Esquerra Unida de setembre, titulat Memòria histèrica. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de Comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

En els últims mesos s'està donant una persecució del roig, de l'independentista, de l'animalista, del progressista, de l'esquerrà en general, tot això orquestrat pel poder de la vara, el Partit Popular no sap perdre i això que ací a Puçol estaven acostumats, se'ns acusa de sostindre un govern municipal radical i que fa coses per pura ideologia sense mirar les necessitats del poble.

Potser tingan raó i de fet ho anem a arreglar, el que passa és que ningú té memòria per a demostrar que el Partit Popular quan va arribar al poder en 2011 va fer coses perquè sí; la diferència és que nosaltres només cridem a la premsa en un cas dels succeïts, la resta va quedar per als assistents a ple o per als d'extensa memòria: la missa de la platja o la no representació institucional en misses i processons, es poden denominar mesures ideològiques, a nosaltres no ens importa reconéixer-lo així.

Ara ve la comparació amb 2011, els anteriors governs d'esquerres havien aprovat un pressupost per a commemorar la II República amb una setmana republicana, dotat de 1.000 €, el nou govern del PP la va eliminar expeditivament. Es pot denominar mesura ideològica? Creiem que sí, per tant nosaltres l'acatem com una mesura econòmica i he't ací que la resposta va ser més ideològica que econòmica, reclamant l'actual alcalde sensibilitat amb allò que s'ha aprovat per anteriors governs en ple, es va contestar per part de la portaveu del Partit Popular, Paz Carceller:

Fixe's Sr. Esteve que esperava que vosté diguera eixa paraula:

Sensibilitat. Sensibilitat i respecte. O siga, vostés volen sensibilitat i respecte cap a la seua forma de pensar, o cap a la seua forma de manifestar-se, però no respecten ni se sensibilitzen amb la forma de pensar, o amb la forma de manifestar-se, d'altres persones. La seua doble vara de mesurar em sorprén.

I quan parla de “veïns de Puçol que van caure...”, mire, li vaig a dir, directament, familiars meus també van caure sense estar implicats en una guerra. I també van ser assassinats. I jo he de tindre sensibilitat pel que vosté em diu? Tinga vosté amb mi, la sensibilitat. Però fins que vostés no demostren sensibilitat amb què vam patir també el mateix que vostés diuen, perquè no hi haurà sensibilitat per la nostra part, almenys per la meua. Jo també tinc familiars que van ser assassinats. Assassinats. I per què m'he de sensibilitzar jo amb gent que els va assassinar? No l'entenc. No entenc eixa doble vara de mesurar. Nosaltres hem de respectar i ser sensibles amb la seua forma de pensar. Jo no entenc eixa forma de veure les coses” (extret de l'acta del Ple de 2 de maig de 2012, pàgina núm. 15).

Bueno, açò és textual, per què hauríem de sensibilitzar-nos nosaltres amb qui no se sensibilitza amb nosaltres i així estaríem fins al final de la vida? Ara els posem la justificació d'això de les misses i processons de part de la nostra exalcaldessa Merche Sanchis, on vaig dir dic, dic Diego:

Sra. Alcaldessa: Ens reiterem en que l'acord venia d'una corporació anterior, i ara hi ha una altra. Posaré un exemple: si la corporació anterior haguera acordat no anar a la processó i que no haguera representació en les processons, com a membres de la corporació no haguérem anat. En este cas, enguany hi hauria una altra corporació i si des de l'Alcaldia es decidix anar a la processó, és un acord de la corporació anterior que no té res a veure amb l'actual. Són unes creences i ara són altres”.

Esta és una perla que ningú ha d'oblidar, el que es diria una bomba, extret de la mateixa acta de ple que l'anterior comentari, una pèrita en dolç, no té deixalla.

Això de l'himne en festes, una favada, potser no es va triar bé el moment, però la Plataforma Republicana 14 d'abril portava a un cantautor gratuïtament per a un concert acústic en les festes de la platja 2013, Lucho Roa, cantautor xilé que segons el Partit Popular molestaria als veïns amb la seua guitarra acústica, quan s'estava donant per sac als veïns amb constants disc mòbils quasi diàriament, amb el seu chundachunda característic, i un concert acústic pertorbaria la pau de la platja.

Ací hi ha una altra mesura política i ideològica, com altres que mai transcendiran.

Mentres nosaltres continuem tractant de treballar, amb nosaltres els mosquits van durar 15 dies sent la mateixa empresa inclús la que va fumigar en la platja, continuem intentant solucionar això de les bicicletes i, mentrestant, hem organitzat la setmana de la mobilitat sense les bicicletes pagades pel Partit Popular, però amb moltíssim més ímpetu que ells a solucionar la mobilitat i altres temes.

Anem a deixar-lo per este mes que després no cabem en el Noticies i ens posen una lletra xicoteta i amuntonada, seguirem en la bretxa però que ningú vaig pensar que no tenim memòria, gràcies i fins al mes que ve.

Una opinió d'Esquerra Unida

26 Octubre 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres