Els senderistes de Puçol en la canal de Famorca

Nova jornada del Grup de Senderisme Puçol, en esta ocasió ens desplacem fins a la localitat de Famorca en l'interior d'Alacant, on s'alça la serra de Serrella, un anticlinal format amb materials calcaris que en el seu vessant nord té pinacles degut a la formació del gel i l'aigua sobre la roca.

L'altitud mitjana supera els 1.300 metres, però nosaltres ens centrem en el barranc de la Canal: més que un barranc és un congost que s'obri pas des de la mallada del Llop, que es despenja fins a la vall de Guadalest.

Iniciem la nostra ruta des de la xicoteta localitat de Famorca, concretament des de la plaça de la Font, antic llavador públic, per a immediatament dirigir-nos cap al camí de la Rabosa i, en còmodes llaçades per la serpentegen-te senda de ferradura, anàvem encimbellant-nos cap al primer tossal d'esta serra peculiar, embolicats en abundant matoll i per la seua pedregosa vessant, afonant cada vegada més Famorca en el seu vall  i, vigilants, amb els cingles petris cada vegada més pròxims.

Ja tenim a la vista el següent tossal que, una vegada aconseguit, ens oferix noves vistes: la població de Castells de Castells i al front la serra d'Aixortà.

Però el millor queda per descobrir. Després d'un altre xicotet tossal, el paisatge és senzillament espectacular: un llarg congost denominada la canal de Famorca, s'obri des de la seua capçalera en el costat nord de la mallada del Llop, despenjant-se fins a la capçalera de l'embassament de Guadalest.

Ja només ens queda descendir per una vella senda mulera que s'utilitzava per a abaixar el gel d'una gelera pròxima, per cert molt deteriorat. Amb una infinitat de llaçades anem baixant fins a divisar novament Famorca afonada als nostres peus, en plena vall de Bolet.

Ha sigut una ruta exigent pel seu desnivell acumulat en a penes 9.500 metres, però molt gratificant per les seues vistes, sens dubte molt recomanable per a aquells que disfruten de la muntanya.

Ens veiem a la pròxima excursió: la vega del riu Bohigues, a Ademuz.

+ Info:  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Informa i fotos: Paco Ramírez | Coordinador del Grup de Senderisme Puçol

fotos face

866-canal-de-famorca-1

21 Octubre 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres