Nou curs per a formar veïns de Puçol i El Puig que tenen al seu càrrec persones dependents

El dijous 15 d'octubre ha començat el nou curs de cuidador de persones dependents, que s'impartix en l'Espai Social dels Majors fins al 5 de novembre, tots els dimarts i dijous al matí. Al curs acudixen veïns de Puçol i El Puig i la formació forma part dels compromisos adquirits pels familiars de persones dependents per a poder optar a la prestació concedida.

La Llei de Dependència establix una sèrie de pautes que han de complir les famílies que obtinguen la prestació per atendre persones dependents, entre elles s'inclou este curs de formació de 25 hores que, des de fa anys, realitzen conjuntament els veïns de Puçol i El Puig, cada vegada en les instal·lacions d'un dels pobles.

Cristina Pardo i Isabel Nieto són les dos treballadores socials encarregades de coordinar i impartir part del curs. A elles se suma el personal de la residència Savia, d'El Puig, que acudix a explicar distintes pautes de treball des del punt de vista del psicòleg, el fisioterapeuta, el doctor i el TASOC.

Algunes veïnes aprofiten este curs per a plantejar queixes i reivindicacions, una cosa que entenem”, explica la regidoraMar Mazo. “Però a més cal aprofitar estes sessions per a millorar cada una la seua capacitació com a cuidadores, perquè els serà molt útil ara i en el futur per a atendre persones dependents, siguen o no familiars seus”.

El curs ha servit a més per a inaugurar una nova sala de l'Espai Social dels Majors, destinada a cursos de formació, en este cas els dimarts i dijous, de 9.30 a 12.30 hores.

Informa i fotos: Sabín 

fotos face

858-cuidadores-personas-dependientes-1

15 Octubre 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres