Cinc anys facilitant la convivència de persones amb malalties mentals

En les instal·lacions municipals del Mas de Mur i l'aula d'informàtica de la Casa de Cultura, fruit de la col·laboració de l'Ajuntament de Puçol amb el Centre Especial d'Ocupació promogut des de l'Associació de Discapacitats de Puçol (ADIS), s'han iniciat les activitats del Grup de Convivència, que per quint any consecutiu desenvolupa un ampli i variat programa orientat a l'atenció i suport de persones amb malaltia mental.

Un ampli programa en què la malaltia mental es combat amb treballs en l'hort, cursos d'iniciació informàtica, introducció al món laboral i, per descomptat, l'àrea d'extensió cultural, en el que es donen la mà les visites i les activitats culturals fora de la població.

A més, este ventall de possibilitats es desenvolupa al llarg de 4 dies cada setmana, pel que també es traduïx en una millora de la qualitat de vida per als pares i familiars dels alumnes: el programa sosté permanentment una tutoria encaminada al respir familiar, la normalització en la vida quotidiana i la integració social d'estes persones.

El grup de convivència té plantejada esta etapa fins a desembre de 2015”, ens comenta la seua responsable, Mª José Solves. “Està previst que després d'estos anys de treball i derivació de més de deu persones amb problemes de malaltia mental a altres recursos més estables o definitius, el nostre treball de suport se centre exclusivament en un seguiment i reforç actius en els processos d'integració dels casos que ens queden del grup amb què comencem a treballar”.

Al llarg de la seua trajectòria, el Grup de Convivència ha potenciat la mobilització personal dels usuaris, la col·laboració de les famílies en distintes activitats, el suport i l'orientació en la busca de recursos, davall una filosofia que recolza tant la posada en marxa de tallers, centres especials d'ocupació, el CRIS, o la llei de dependència, com l'enriquiment de tots els implicats en estos processos.

Cinc anys facilitant la integració i, sobretot, la convivència. La malaltia mental no és un obstacle insalvable.

Informa: Departament de Comunicació | Fotos: Sergio Maestro

854-visita-al-grupo-convivencia-3

 

 

15 Octubre 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres