El 8 d'octubre finalitza el termini per a inscriure's com a veí interessat en l'acollida de refugiats: aconseguix la teua fitxa de col·laborador, ompli-la i fes-la arribar a l'ajuntament

El 2 d'octubre es van reunir els grups polítics municipals amb els col·lectius de Puçol interessats en l'acollida de refugiats: Asom, Càritas i el Col·lectiu de suport als refugiats. Junts van estudiar els recursos que la població pot aportar a nivell institucional i a nivell particular. Per a establir un catàleg de recursos disponibles s'ha difós per Internet i en edificis públics una fitxa que han d'omplir els interessats i entregar-la en l'ajuntament abans del 8 d'octubre a les 10 del matí.

Atenent la convocatòria realitzada des d'Alcaldia, el divendres 2 d'octubre es van reunir a la sala de juntes de l'ajuntament els portaveus dels grups polítics que formen la corporació municipal junt amb els col·lectius interessats en l'acollida de refugiats: l'Associació per a la Solidaritat amb el Món (Asom), els representants de Càritas Interparroquial de Puçol i el Col·lectiu de suport als refugiats.

La reunió d'emergència va ser convocada després d'haver rebut l'ajuntament un escrit de la Direcció General d'Inclusió en què s'incloïa un model de fitxa d'inscripció creada pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social per a formar una base de dades amb les institucions i persones interessades a participar en l'acollida de refugiats.

La gestió d'estos recursos pot realitzar-se a nivell municipal i a nivell particular”, explica la regidora de Servicis Socials, Mar Mazo. “El que hem fet en la reunió de col·lectius i grups polítics municipals és simplificar i adaptar la fitxa original, que és més complexa, perquè els veïns del nostre municipi puguen oferir els recursos que bonament vullguen posar a disposició dels refugiats, des de la cessió d'un immoble a les tasques de voluntariat”.

La fitxa de dades per a oferir col·laboració i suport a persones refugiades es troba disponible en format PDF per a descarregar de la pàgina web municipal (www.puçol.es), de les xarxes socials municipals (És Puçol) i també impresa en paper en l'edifici de l'ajuntament i en l'Àrea de Benestar Social (antiga estació de Renfe).

Els interessats han d'omplir-la i entregar-la en paper tant en l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (planta baixa de l'ajuntament) com en l'Àrea de Benestar Social. Aquells que preferisquen fer-ho per mail poden enviar-la per correu electrònic a l'adreça habilitada per a este projecte: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

Això sí, cal entregar-la abans del dia 8 d'octubre a les 10 del matí”, finalitza la regidora. “Sabem que és un termini molt breu i intentarem ampliar-lo, però és el que ens ha donat la direcció general i de moment treballarem amb eixa data en ment”.

Si vols col·laborar d'alguna forma en l'acollida de refugiats sirians, recorda: aconseguix la teua fitxa de col·laborador, ompli-la i fes-la arribar a l'ajuntament abans del dijous 8 d'octubre a les 10 hores.

Informa i fotos: Sabín

logo pdf Dades per a oferiment de col.laboració i suport  a persones refugiades

825-reunion-refugiados-1

03 Octubre 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres