D'octubre a desembre, dos plans d'ocupació i 92.000 euros per a contractar veïns en desocupació

Un dels objectius fonamentals de l'actual equip de govern és la lluita contra la desocupació, d'ací que s'estiga treballant paral·lelament en dos grans projectes: d'una banda, contractar tots els veïns que encara queden en la borsa social d'ocupació creada enguany; d'un altre, impulsar el tercer pla d'ocupació conjunt amb les institucions valencianes. Entre ambdós projectes, Puçol destinarà 92.000 euros a la contractació de parats fins a final d'any.

La borsa social d'ocupació es va posar en marxa durant el primer semestre d'enguany amb l'objectiu de rebaixar la llista de parats en la població, en concret dels parats de llarga duració majors de 45 anys.

En total, 22 veïns van entrar en la borsa, dels quals 10 van ser contractats al juny, per un període de 2 mesos. Quedaven 12 en llista d'espera…

Atés que la borsa de treball social s'ha creat sense subvencions, exclusivament amb fons de l'ajuntament, necessitàvem que en el capítol de personal haguera diners suficients per a la contractació de tots ells”, explica la regidora d'Hisenda, Lola Sánchez. “A l'estiu ja teníem contractats els de la desocupació agrícola per a realitzar tasques de manteniment, pel que calia esperar; a més, dos de la borsa ja han trobat ocupació, pel que queden deu. I eixos deu són els que contractarem a partir de l'1 d'octubre”.

Els 10 veïns tindran un contracte de 2 mesos, per a treballar amb la brigada municipal en tarees de manteniment de carrers, parcs, jardins i edificis municipals. Per a això l'ajuntament ha destinat 32.000 euros.

Paral·lelament, s'ha estat treballant durant l'estiu en la tercera edició del Pla d'Ocupació Conjunt entre la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i els ajuntaments.

Si el primer es va centrar en les empreses i el segon en les institucions, en este tercer pla serà l'ajuntament qui contracte directament i també se centrarà a contractar veïns per a tasques de peons d'oficis diversos, per un import total de 60.000 euros aportats a parts iguals per les tres institucions.

Amb el tercer pla d'ocupació podrem començar a contractar veïns a partir del mes de desembre i ja tenim garantits els 60.000 euros entre els tres, però hem sol·licitat augmentar la quantitat que aporta l'ajuntament si aconseguim algun romanent a final d'any i ens han confirmat que sí podem”, finalitza la regidora. “Per tant al desembre comencem este nou període de contractació, en el que no hi ha límits d'edat i el que intentarem augmentar la quantitat dedicant tots els diners que puguem aconseguir del pressupost municipal”.

En definitiva, des d'octubre a desembre, l'Ajuntament de Puçol dedicarà 92.000 euros directament a la contractació de veïns en desocupació.

Informa i fotos: Sabín 

fotos face787-bolsa-empleo-social-1

01 Octubre 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres