L'ajuntament pagarà les beques escolars als veïns en dos terminis: la mitat al novembre i l'altra mitat a final de curs… si els llibres es tornen en bon estat

L'Ajuntament de Puçol ha començat a informar els veïns sobre les beques escolars perquè prenguen les primeres mesures: és necessari guardar totes les factures i, una vegada publicades els criteris a l'octubre, els terminis de pagament estan clars: al novembre l'ajuntament paga la mitat de la beca, fins a un màxim de 100 euros; al finalitzar el curs, si s'entreguen els llibres en bon estat, s'ingressa l'altre 50% de la beca a cada veí.

Les distintes notícies que es van succeint en premsa sobre les ajudes per a llibres escolars han creat dubtes entre els veïns, que han optat en gran manera per telefonar, escriure per xarxes socials o directament presentar-se en l'ajuntament perquè els aclarisquen com han d'actuar.

Caldràesperar a la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) dels criteris que es van a tindre en compte, tant en les beques de llibres com en els préstecs o bancs, altres temes que s'estan estudiant”, explica la regidora d'Educació, Mery Cortell. “En tot cas, les famílies han de comprar els llibres i guardar les factures per a després poder justificar les ajudes. De tot este procediment avisarem als col·legis, les associacions de pares i també per els mitjans de comunicació locals, com el periòdic, la web i les xarxes socials municipals”.

El que sí que està clar ja és que les ajudes seran d'un màxim de 200 euros per alumne, en funció que es complisquen els requisits publicats en el seu moment en el DOGV, que el cost d'eixes beques es distribuïx entre les tres administracions públiques (Generalitat Valenciana, Diputació de València i Ajuntament de Puçol) i que ja hi ha terminis de pagament de les beques.

La normativa es publicarà a l'octubre i en el mes de novembre pagarem des de l'ajuntament la mitat de la beca, pel que cada veí rebrà com a màxim 100 euros segons els requisits que complisca. Al final de curs, quan s'entreguen els llibres, es revisaran i, si estan en bon estat, es pagarà l'altra mitat de la beca”, finalitza la regidora.

És la primera vegada que les tres administracions sumen esforços i diners per a normalitzar els criteris de beques de llibres

Informa i fotos: Sabín

17 Setembre 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres